Connect with us

SEMASA

Doa Kita Amat Penting Buat Shuib,Isterinya Akan Lakukan Proses Pembe dahan Kelak

Published

on

Doa Kita Amat Penting Buat Shuib,Isterinya Akan Lakukan Proses Pembe dahan Kelak

Siti Sarah merupakan penyanyi terkenal,hasrat beliau dengan 8 bulan ha mil dike jarkan ke hospi tal kerana tahap ok sigen yang agak rendah dan giat menurun.Menurut lapo ran H.Metro,mengesahkan Sarah sudah ‘diti durkan’ selepas dimasukkan ke dalam lC U pagi tadi.

“Sarah dah ditidurkan. Minta tolong doakan dia,” kata pengurus Siti Sarah, Nana Mohamad Rom mengulas situasi terkini penyanyi terbabit. Tambah Nana, sebagai alternatif bagi mendoakan kesejahteraan penyanyi itu, majlis bacaan Yassin diadakan tengahari ini yang dipimpin oleh Imam Muda Asyraf.

“Alhamdulillah, Shuib hubungi saya tadi memberitahu sebaik saja habis bacaan Yasin tadi, dok tor beritahu Sarah semakin stabil. Insya-Allah pu kul 2 ini dok tor akan lakukan pembed4han untuk keluarkan b4yi. Ini adalah inisiatif kami sebagai rakan-rakan untuk pinjamkan kekuatan kepada Sarah dan juga bayi di dalam kandungannya.

“InsyaAllah, Allah akan mendengar rint1han dan permintaan kita,” katanya. Sebelum ini, Siti Sarah dimasukkan ke U nit Rawa tan Ra pi (lCU) Hos pital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), pagi tadi, aki bat ta hap ok sigen tidak stabil.

Khabar du ka tersebut dimaklumkan oleh suaminya pelawak Shuib yang memberitahu, keadaan Siti Sarah juga tidak berapa baik selain memohon doa kesem buhan isteri dan bayi dalam kan dungan. “Assalammualaikum salam Jumaat semua. Pagi tadi isteri saya dimasukkan ke lCU disebabkan oksigen yang tak berapa stabil dan keadaan dia yang tak berapa baik.

“Saya mohon di hari baik hari Jumaat, doakan Sarah dan anak dalam kan dungan. Semoga dipermudahkan urusan dan semoga Allah berikan kekuatan untuk mereka. Semoga Allah merahmati kita semua, amin,” katanya.

Difahamkan, Siti Sarah sepatutnya memo tong gelang kuar antin pada hari kelmarin, sebelum mengal ami ba tuk. Terdahulu, Siti Sarah dan Shuib , serta tiga anak mereka, disahkan posit if COV-19 pada penghujung bulan lepas. Menerusi perkongsian di laman sosial, Sarah berkata mereka sekeluarga menjalani uj ian sari ngan selepas pembantu rumah mereka didapati positif v!rus berkenaan, Ahad lalu.

“Ini semua ketentuan Allah, kami menerima dengan hati terbuka dan berlapang dada. Mohon semua doakan kami sekeluarga dapat mengharungi 14 hari ini, kami serahkan semuanya kepada Allah,” ujar penyanyi lagu Semakin ini. Menurut Sarah, dia menganggap ada hikmah di sebalik yang berlaku dan mahu terus berfikiran positif.

“Semua urusan perniagaan dan perkara lain berjalan seperti biasa. Pi hak admin akan muat naik di Instagram ini bagi pihak saya,” jelasnya. Sarah yang sarat hamil tujuh bulan juga tidak dapat menyembunyikan kebim bangan mengenai bayi dalam kandungannya, selain keadaan anak-anaknya yang demam.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Sarah meluahkan rasa bim bang memikirkan anak-anak serta bayi dalam kandungannya jika dia dan keluarganya turut dijang kiti vi rus m4ut tersebut.

“Jan tung ini macam nak jatuh bila pembantu rumah saya posi tif Cov-19. Sarah tak fikir apa-apa dah selain ri sau anak-anak dan bayi dalam perut ini,” katanya.

Lebih membuatkan dia bim bang apabila ketiga-tiga anaknya kini sedang de mam sekali gus membuatkan dirinya gu sar memikirkan nasib yang bakal dilaluinya nanti. “Ya-Allah berderau d4rah. Macam-macam benda saya fikir kalaulah saya dan suami (Shuib) positif, bagaimana dengan anak-anak?

Kalau anak-anak juga positif, siapa yang nak jaga mereka dekat pusat kua rantin nanti? Minta dijauhkan yaAllah,” tulisnya dalam Instagram. Sarah dan Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, berkahwin pada 2011, memiliki tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Akhir kata,kita kena selalu tabah akan u jian Allah Swt kerana memang ada hikmah disebalik u jian.Kita doakan bahawa Siti Sarah dan Shuib dapat menanggung kepe ritan hidup pada masa ini.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya,terima kasih,semoga memberi manfaat yang baik kepada kita.InsyaAllah.

Sumber:Majalahharian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.