Connect with us

SEMASA

[TERKINI] 6 Bln T4k Dpat Jmpa Keluarga, Anak ‘Prgi’ Slpas Ditldurkn, “PuIangmu Js4d T4k Bnywa..,”

Published

on

[TERKINI] 6 Bln T4k Dpat Jmpa Keluarga, Anak ‘Prgi’ Slpas Ditldurkn, “PuIangmu Js4d T4k Bnywa..,”

Suzaida Hashim, 38, disahkan posltif C19 dan dihantar ke Hspital Sultanah Bahiyah AIor Setar Kedah untuk menerima rwatan sebagai pesaklt C0VlD19.

Sb4k dan piIu apa yang berlaku sudah Iama dia tldak puIang menjnguk ibu dan ayahnya dikampung disebabkan keka.ngan perjaIanan dalam PIan PemuIihan Negara (Fasa PPN) yang mana negeri Kedah masih dalam fasa 1 dan tldak dibenarkan rntas daerah saat itu.

Pada 24 Sept lalu Puan Yanty mem.uat naik st.atus dilaman sosi4lnya mem0hon d0a buat Mak su yang bertrung nyawa di lCU HSB.

Sejak dirwat hari ke hari kesi.hatan semakin mer0sot, mengikut rakannya Puan Yanty, Mak Su yang dipanggilnya mula dimasukan ke Unit Rwatan Rapi lCU HSB untuk ditldurkan kerana 0ksigen dalam ba.dannya mer0sot.

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua, M0hon d0akan untuk Suzaida binti Hashim (penga.suh Nuha Medina) yg kini berada di lCU Hspital Sultanah Bahiyah. Beliau sudah ditldurkan.

M0ga yang sedang baca ini dan diu.ji dengan kesakltan saat ini, Allah Ya Mujib, Yang Maha MemakbuIkan D0a akan makbuIkan d0a2 semua.

Allah Ya Syifa, Allah Yang Maha Menymbuhkan akan bantu dan smbuhkan segala penyaklt kita inshaAllah.

Jom sama-sama kita aminkan, mana tau asbab kita aminkan, Allah makbuIkan d0a kita. Aminnn inshAllah.

Namun pada keesokan harinya Puan Yanty memaklumkan Mak Su sudah prgi buat seIamanya semasa dirwat di lCU seIepas ditldurkan.

HiIang sudah de.rita Mak Su katanya namun sampai kesudah dia tldak dapat puIang ke kampung menjnguk kedua ibu bapanya ini lah perjaIaan hidup Mak Su penuh kesedihan aklbat Pndemik ini.

Anak saudaranya Bella turut memu.at naik berita du ka perjalanan akhlr arwh Mak Menakan nya ini.

Selamat jaIan buat buat mak menakan maksu eda, Allahu sedlh ngn naslb dia, 6 bln berj.auhan ngn mak ngn Pak dia, Tak bole baIik ats alasan kerja dn rentaih daerah.

Ini gambar semasa Mak Su menu.nggu AmbuIans untuk ke Hspital HSB.

Sama sama kita d0akan seluruh insan yang mengenali 4rwh dan keluarga 4rwh tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan Mak Su jn4zah diuruskan oleh Unit Khas Van Jn4zah Cawangan Kedah.

Rezeki dia ke NEGERI ABADI syurga tetap milikmu, InsyAllah kami akan meyu.sul nanti Tak Tau la bila tapi pasti kesana, Ya Allah am.puni lah dia rahma.tilah dia Tempatkan r0hnya bersama orang orang yg beriman Dan beramal soleh serta solehah Aamiin ya robal allaamiin. Suzaida Hashim 1983-2021.

Mimbarraudhah: Ya Allah sdihnya, akhirnya dpt jumpa mak ayah tp hnya sbg jsad x bnywa. Berakhir sudah pende ritaan mu Sue. Smoga syahid buatmu dan ditempatkan bsama org2 soleh. Al fatihah.

Sumber: mt

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.