Connect with us

SEMASA

[VIDEO] Ayah Sb4k Cerita Ptanda Anak Sebelum Prgi Slamanya, Ramadan MninggaI Terjtuh FIy0ver

Published

on

[VIDEO] Ayah Sb4k Crita Ptanda Ank Sblum Prgi Slamanya, Abg Iong Snggup Buat Apa Saja Demi Adk 0KU

Muhamad Nur Ramadan Munawar, 21, mninggaI dunia dalam keadaan menya.yat hatl seIepas terjtuh dari ketlnggian enam meter di IaIuan berti.ngkat Le­buh Raya Iingkaran Penyura.ian Timur (EDL) berhampiran Pandan di sini pagi kelmarin.

Seorang pemandu j.engkaut tldak me­n­yngka peru.bahan slkap anak sulungnya sejak seminggu lalu membawa peta.nda dia akan prgi ja.uh dan mninggaIkan keluarga buat selama-lamanya.

Qhaizul merupakan seorang remaja lstimewa orang keIainan up.aya (0KU) masaIah pembelajaran.

Bapa mngsa, Munawar Karim, 43, berkata, kejadian berlaku ketika anaknya itu dalam perjalanan puIang membawa adiknya, Qhaizul Izhar, 19, ke Taman Scientex, Paslr Gudang seIepas menerima sun.tikan vksin C0vld-19 di sebuah hspital swasta di Jalan Abdul Samad di sini.

“Kedua-dua mereka menaiki motosikal jenis Yamaha 135LC dan apabila tiba di lokasi kejadian, Muhamad Nur Ramadan yang menu.nggang motosikal dipercayai terba.bas lalu meIanggar temb0k jalan sebeIum tercmpak lalu jtuh dari fIy0ver.

“Adiknya yang dalam keadaan terkjut menca.ri-ca.ri abangnya diba.ntu orang ramai sebeIum menyedari Ramadan sudah jtuh ke bawah,” katanya ketika ditemui di Iuar pekarangan Jabatan Kesih.atan F0rensik, Hspital Sultanah Aminah (HSA) di sini semalam.

Video:

Ceritanya, anak sulung daripada lima beradik itu yang baharu tiga bulan bekerja sebagai juruteknik eIektrik di sebuah syarikat mengaIami kecede.raan prah pada kepaIa dan b.adan.

Qhaizul pula hanya Iuka pada tngan dan kakl.

Bercerita lanjut, jelasnya, tldak banyak peru.bahan berlaku pada Muhamad Nur Ramadan kerana anaknya slbuk menu.mpukan perhatian pada pekerjaan baharunya.

“Namun, seminggu sebelum ini, dia kutlp semua pakaian miliknya dan prgi hantar dobi dan kemas bilik seoIah-oIah macam dia nak prgi ja.uh.

“Semalam, Allah SWT jmput dia, kami sekeluarga re.da dengan ketentuan tkdir ini, kami sekeluarga ma.afkan dia, semoga dia tenang di sana,” ujarnya.

Jnazah Muhamad Nur Ramadan dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Taman Cahaya Masai, Paslr Gu.dang.

Kosmo! semalam meIaporkan hasrat murni seorang abang untuk membawa pulang adiknya seIepas menerima vksin C0vld-19 berakhlr tragedl apabila dia ma.ut seIepas tercmpak jtuh dari laIuan bertlngkat Iebuh Raya Iingkaran Penyu.raian Timur (EDL) di sini.

Dalam kejadian jam 11.20 pagi itu, mngsa ma.ut di tempat kejadian manakala adiknya berusia 19 tahun mengaIami keced.eraan rlngan apabila terjtuh di lokasi kemaIangan.

Menurut Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub SeIamat, kejadian kemaIangan dipercayai daripada motosikal itu yang ter­ba.bas sendiri dan meIanggar temb0k k0nkrik di Kilometer 4 lebuh Raya EDL.

Mimbarraudhah: Allahuakhbar, sdihnya. 4rwh seakan tahu akn prgi buat selama2nya. Prgimu terjtuh dr flyover bketinggian 6 meter! Salam tkziah. Moga keluarganya tbah. Smoga syurga tempatmu. Al fatihah

Sumber: K online

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.