Connect with us

SEMASA

’Ggurnya Wira Merah..’ Angg0ta B0mba Firdaus SuIaiman, Prah Dlm Ietupan MninggaI Dunia

Published

on

’Ggurnya Wira Merah..’ Angg0ta B0mba Firdaus SuIaiman, Prah Dlm Ietupan MninggaI Dunia

Allahyrham Pegawai B0mba Mohd. Firdaus Sulaiman, 32, menghmbuskan nfas terakhir ketika menerima rwatan di Hspital Segamat seIepas terlibat dalam lnsiden itu.

Seorang angg ota bomba yang terlibat dalam Ietupan ketika 0perasi mem.adam kebaka.ran sebuah kiIang di daerah ini, kelmarin disahkan mninggaI dunia pada jam 4.15 pagi tadi.

Perkara itu dimaklumkan Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Johor, Datuk Yahya Madis menerusi laman rasmi Facebook Bomba Johor sebentar tadi.

Mngsa dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Baru Segamat ditugaskan mema dam kebaka ran di sebuah kilang mempr0ses ha buk ka.yu pada 5.15 pagi, Sabtu lalu.

Bagaimanapun, kira-kira jam 10 pagi ketika 0perasi pemada man masih dijalankan, berlaku satu Ietupan di tingkat tiga bngunan kilang yang menyebabkan rntuhan pada stru.ktur bngunan itu.

Ietupan menyebabkan Mohd. Firdaus dan seorang lagi angg ota pasukan tindakan kecem.asan (ERT) kilang, Mohamad Azuraini Mahrani, 40, cede ra prah selepas tercmpak kira-kira 10 meter ke tingkat bawah.

Dalam kejadian sama, seorang lagi Pegawai Bomba Kanan II Khas Untuk Penyandang (KUP) Syed Putra Syed Mohd. Al Atas, 52, yang berada di tingkat bawah meIecur di belakang kepaIa aklbat terkena bah.ang Ietupan.

Ek0ran lnsiden itu, Allahyrham Mohd. Firdaus dan Mohamad Azuraini dirwat di unit rwatan rapi (lCU) Hspital Segamat, manakala Syed Putra menerima rwatan sebagai pesaklt luar.

Difahamkan, Allahyrham Mohd. Firdaus yang sudah mendirikan rumah tangga akan dibawa pulang ke kampung halaman untuk urusan pengebu mian di Sikamat, Seremban di Negeri Sembilan.

Salam tkziah. Semoga isteri dan anaknya k.uat dan tbah. Prgi suami ketika sedang menjalankan tugas. Moga syurga buatnya. Al fatihah

Sumber: UTUSAN ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.