Connect with us

MOTIVASI

Ayam dan kentang McD khas untuk upacara perpisahan mendiang anak, tindakan McDonald’s penuhi tempahan bapa sebelum 9 pagi menyentuh hati

Published

on

Ayam dan kentang McD khas untuk upacara perpisahan mendiang anak, tindakan McDonald’s penuhi tempahan bapa sebelum 9 pagi menyentuh hati

Tetapi oleh kerana hidangan itu hanya disajikan pada waktu makan tengah hari, jadi bapa ini bertanya secara spesifik kepada pengurus McDonald’s jika dia boleh membantu.

“Ini adalah makanan kegemaran anak saya!” kata seorang bapa yang mengadakan upacara perpisahan untuk mendiang anaknya, yang telah menempah ayam goreng, nuget ayam dan kentang goreng di McDonald’s kerana kanak-kanak ini menggemari makanan segera itu sebelum kematiannya.

Tanpa menyangka restoran McDonald’s berkenaan spontan bersetuju tanpa banyak soal, membuatkan bapa pilu ini berasa amat bersyukur dan tersentuh hati.

“Saya ke restoran McDonald’s beberapa hari lepas bertanyakan sama ada ayam goreng, nuget dan kentang goreng boleh ditempah sebelum pukul 9 pagi supaya saya boleh membawanya ke upacara perpisahan anak, dan restoran makanan segera itu berjanji untuk membantu!” tulis bapa ini.

Bapa ini berkongsi hantaran dalam kumpulan Facebook Taiwan “Blasting and Waste Commune Public Edition”, anaknya paling suka makan McDonald’s sebelum kematiannya, dan dia ingin membawa makanan segera itu ke dalam upacara sembahyang dan perpisahan untuknya.

“Terima kasih kepada Restoran McDonald’s Banqiao Yunong kerana membuat ayam goreng, nugget ayam, dan kentang goreng sebelum pukul 9 pagi. Untuk upacara sembahyang anak saya dan memenuhi permintaan si ayah,” tulis bapa ini yang terharu bersama muat naik gambarnya.

Pada hari itu, McDonald’s benar-benar menyediakan menu makanan yang hanya dibuka pada waktu makan tengah hari seperti yang mereka dijanjikan kepada bapa ini.

Gambar itu memaparkan meja sembahyang kepada anaknya dengan beberapa makanan kegemaran mendiang kanak-kanak itu, menunjukkan terdapat ayam goreng, nugget ayam, kentang goreng McD, selain sup jagung, manisan puding, kek, madu, coklat, kerepek kentang pelbagai perisa dan beberapa botol teh susu. Yang kesemuanya biasa menjadi makanan ringan paling digemari kanak-kanak.

Sebaik sahaja hantaran Facebook bapa ini yang menyayat hati dimuat naik, ramai netizen meninggalkan mesej berasa tersentuh dan memuji tindakan bertimbang rasa serta menyentuh hati restoran makanan segera itu:

“Semoga perjalanan anak itu baik-baik sahaja, dan saya harap anda dapat keluar daripada kesakitan akibat kehilangan anak tersayang secepat mungkin.”

“Takziah buat anda sekeluarga, mendiang anak anda sudah pasti sangat gembira.”

“McDonald’s yang menghangatkan hati anda..”

“Takziah, terima kasih McDonald’s atas layanan mesra terhadap anda dan memenuhi permintaan khas anda.”

“Takziah untuk anda. Restoran yang memenuhi keinginan anak anda, M yang sangat baik hati..”

“Restoran makanan segera penyentuh hati..”

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.