SEMASA
Aziz M Osman Sebak 4 Kru Filemnya KmaIang4n, Rupanya mereka. “Allah sayang kau Sham..,”
Aziz M Osman Sebak 4 Kru Filemnya KmaIang4n, Rupanya mereka. “Allah sayang kau Sham..,”
Aziz, 59, ketika dihubungi berkata, ketika kejadian dia bersama isteri, bapa mentua dan seorang anaknya yang juga kru produksi menaiki kenderaan lain untuk pulang ke Kuala Lumpur dari Kota Bharu, Kelantan.
Kuala Lumpur Empat kru produksi filem yang terbabit dalam kemIangan di Setiu, Terengganu semalam sehingga seorang daripadanya m4ut itu dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur selepas menjalani penggambaran dokumentari terbitan syarikat produksi milik pengarah, Aziz M Osman iaitu Ace Motion Pictures Sdn Bhd.
Dalam kejadian jam 1.15 tengah hari itu, pengarah serta penyunting, Muhammad Nurshamril Abdul Malek, 27, yang juga pemandu Perodua Alza disahkan meninggI dunia di tempat kej4dian, manakala tiga lagi p4rah selepas kenderaan dinaiki mereka terb4bas.
“Kami ke Kota Bharu pada Isnin lalu bagi menjalani penggambaran projek Dokumentari Seniman Negara: Khatijah Awang. Kami menaiki dua kenderaan, satu saya bersama keluarga iaitu isteri, bapa mentua yang juga pengarah projek ini serta anak saya yang mana terbabit sebagai kru. Satu lagi kereta dinaiki empat kru itu.
“Ketika kejadian itu kami dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur. Kalau tanya saya, saya sendiri tidak boleh jelaskan bagaimana kemlangan boleh berlaku. Ini kerana kami sudah jauh ke depan dan tidak dapat berhubung terus dengan mereka,” katanya kepada Harian Metro.
Menurut Aziz, m4ngsa yang meninggI dunia sudah dibawa pulang ke Kuala Lumpur sementara tiga yang c3dera dir4wat di sebuah h0spital di Terengganu.
Muhammad Nurshamril Abdul Malek mengalami kec3deran p4rah dan dis4hkan meninggI dunia di lokasi kej4dian
Sementara itu, Pengarah Urusan Ace Motion Pictures Sdn Bhd juga isteri Aziz iaitu Puteri Lily Lokman menerusi komen yang ditulis di Facebook Harian Metro berkata, kej4dian mungkin disebabkan oleh ‘micr0sleep’.
“Mereka pekerja saya. Mereka tak laju tapi ‘micr0sleep’. Peringatan untuk kita juga, kalau meng4ntuk berhenti. Mereka baru lepas makan tengah hari, mungkin lepas makan mengantuk.
“Minta semua doakan semoga dipermudahkan urusan mereka dan keluarga. Budak yang baik. ‘Happy person’ selalu tersenyum. Allah sayang kau Sham. Al Fatihah,” tulisnya.
Terdahulu, Harian Metro melap0rkan Ketua P0lis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, pemandu dipercayai g4gal meng4wal kenderaan sebelum terb4bas dan terl4nggar tunggvI kayu di kiri jalan mengh4la ke Kuala Terengganu.
Afandi berkata, penumpang hadapan, Kamarul Anuar Mohamed Nasir, 39, serta penumpang belakang, Amir Daniel Suhaimi, 23, meng4lami keceder4an pr4h ret4k di bah4gian leher.
Sementara itu seorang lagi penumpang belakang, Nur Azizi Nazril Abd Aziz, 26, p4rah selepas putus tangan kiri.
Beliau berkata, kes disias4t mengikut Seksyen 41(1) 4kta Peng4ngkutan Jalan 1987.
“Mereka pekerja saya. Mereka baru lepas makan tengah hari..” – Aziz M Osman
Sumber : HM
Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah
-
PANDUAN3 years ago
Mesti Korang Tak Percayakan, Rupanya Inilah Punca Lipan Ada Dalam Rumah!
-
MOTIVASI2 years ago
Ayah redah 30 kilometer selepas menerima panggilan dari sekolah, cikgu tersentak melihat kebenarannya
-
IBADAH2 years ago
Niat hantar gaji pertama untuk ibu tersayang, gadis ini tidak sengaja ‘bank in’ ke dalam akaun individu tidak dikenali
-
MOTIVASI3 years ago
Alhamdulillah, Sekalung Tahniah Buat Muhammad, Kembar Siam Yg Dipisahkan Melalui Pemb3dahan Telah Bergelar Graduan Sains Komputer
-
MOTIVASI3 years ago
Mampu menjana 100k sebulan, Ratu Rock Tanah Air Jadi Tauke Cili
-
MOTIVASI2 years ago
Pelajar Tak Tahu Yang Pensyarah Mereka Hanya Tinggal Dalam Khemah Disebabkan Tidak Mampu Sewa Rumah
-
SEMASA2 years ago
Nasib baik bibik tak sempat tabur sabun. Ingatkan kain buruk dah tadi. Rupanya pak Tam Berkubang.
-
MOTIVASI2 years ago
“Mak saya buat cikgu. Mak suruh jual kat sekolah,”. Terus Berubah Muka Murid Ni Bila Cikgu Cakap “Sesuatu Ini”.