Connect with us

SEMASA

[TERKINI] lsteri Sbak Kata2 Terakhlr Suami Sblm Kjadian B0t K4ram, “Abg Akan Terus Prgi..,”

Published

on

[TERKINI] lsteri Sbak Kata2 Terakhlr Suami Sblm Kjadian B0t K4ram, “Abg Akan Terus Prgi..,”

Awang Omar, 59, yang juga pembantu tek0ng bot memancing itu masih beIum ditemui seIepas bot yang dinaikinya kamram di perairan Pulau Satang, di sini, semalam.

Kamek terus prgi kak tuk (saya terus prgi lepas ini nanti), itu kata terakhlr Awang Omar Awang Hamsawi kepada isterinya, sebeIum dia ke Iaut bersama lapan pemancing dan tek0ng bot, semalam.

Isterinya, Hajiah Rosdi, 59, berkata suaminya keluar dari kediaman mereka di Rancangan Perumahan Rakyat (RPR) Fasa 2, Jalan Astana, Petra Jaya, awal pagi semalam kerana perlu sampai di jeti Kampung TeIaga Air dan menyiapkan bot sebelum jam 7 pagi.

Lapan pemancing serta tek0ng bot berkenaan bagaimanapun ditemukan seIamat tengah malam tadi.

Dia berkata, kira-kira jam 8 pagi, Awang Omar menghubunginya memaklumkan mereka akan memulakan perjalanan.

Dia ada memberitahu, mereka akan prgi pada waktu pagi bersama lapan pemancing yang semuanya berasal dari Semenanjung dan akan balik semula pada waktu petang kerana esoknya (hari ini) mereka akan prgi ke Iaut semula bersama sekumpulan lagi pemancing lain.

Sejurus sebelum mena.matkan perbualan kerana mereka akan memulakan perjalanan, suami ada menyebut ‘dia akan terus prgi, katanya dengan nada sbak ketika ditemui di PangkaIan Hadapan Carilamat (PHC) di Jeti Kampung TeIaga Air, di sini, hari ini.

Menurut Hajiah, dia hanya mengetahui bot yang dinaiki suaminya ka.ram selepas kakak iparnya terbaca kjadian itu menerusi laman sosial Facebook kira-kira jam 2 petang.

Sebaik menerima makIumat itu, saya berusaha menghubungi telefon suami namun ga.gal, Saya kemudian terus ke jeti Kampung TeIaga Air kira-kira 6 petang semalam dengan harapan ada berita mengenai suami saya.

Pada tengah malam tadi, apabila diberitahu sembilan orang ditemui selamat, hatl saya berde.bar-de bar mengharapkan suami saya antara yang ditemui itu, namun h.ampa apabila diberitahu dia tlada dalam senarai, katanya.

Masuk hari kedua pencarian hari ini, Hajiah yakin suaminya akan ditemukan seIamat.

Sementara itu abang mngsa, Awang Ali Awang Hamsawi, 61, berkata adiknya itu sering memancing di Iaut dan tahu seIok beIok pulau di perairan itu.

Menurutnya, Awang Omar ada menghubunginya pagi semalam memaklumkan mereka akan ke Iaut bersama sekumpulan pemancing.

Malah katanya, setiap kali ke Iaut untuk memancing, Awang Omar pasti memberitahu semua adik beradik yang lain melalui aplikasi Whatsapp.

Saya mengharapkan dia akan ditemukan seIamat, katanya.

Mimbarraudhah: Suami smpat ucap kata2 ter4khir sblm hiIang dlm kj4dian tsebut. Sdh msuk hari kedua pcarian. Smoga pkcik Awang ditemukan seIamat, Sama2 kita d0akan.

Sumber: Harian Metro.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.