Connect with us

MOTIVASI

(video) Beg Dah Lusu Dan Usang, Cikgu Hadiahkan Beg Baru Kepada Pelajar Buat Ramai Terharu

Published

on

Menjadi seorang guru dan mendidik bukan seorang tapi ramai individu yang bergelar pelajar bukanlah satu hal yang mudah. Terdapat banyak aspek yang perlu diambil berat dan dijaga termasuk keperluan dan kebajikan semua murid di sekolah.

Guru sering diibaratkan sebagai ibu bapa kedua kepada pelajar kerana jasanya dalam mendidik supaya menjadi insan yang dapat memberikan manfaat kepada agama, bangsa, negara dan keluarga yang tercinta.

Selain itu, ada juga yang memerlukan masa untuk memiliki peralatan baru dan tidak lupa juga kepada mereka yang hanya menggunakan peralatan serta keperluan belajar yang sama sehingga tamat sekolah.

Berpijak di atas bumi yang nyata, kita semua sedar yang tidak semua manusia memiliki nasib yang sama. Ada yang hidup serba-serbi keperluan lengkap dan jika ada yang rosak boleh tukar dengan hanya satu petikan jari.

“Sopan budak ni, mulut tak putus-putus ucap terima kasi kepada cikgunya. Semoga cikgu dimurahkan rezeki, adik ni pula terus bersemangat untuk terus belajar dan menimba ilmu,” tulisnya di ruang kapsyen.

Guru mana yang sanggup melihat anak murid mereka berada dalam situasi serba kekurangan. Meneroka perkongsian dari salah seorang rakan Facebook, Jebat Arrasie Jebat, tindakan seorang guru menghadiahkan sebuah beg galas kepada salah seorang muridnya telah menyentuh hati ramai pihak.

lihat video

Difahamkan, guru ini menghadiahkan beg galas kepada anak muridnya setelah melihat beg yang dibawa olehnya telah lusuh dan us4ng.

Sumber: Jebat Arssaie Jebat (Facebook) via siakapkeli

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.