Connect with us

SEMASA

Bertvah Dapat Melihat Keindahan Awan Yang terbentuk KaIimah Allah Di Langlt di Bulan Ramadhan

Published

on

Kuala Terengganu: “Berasa sangat bertuah kerana dipiIih untuk melihat kaIimah di langit dan saya terus berdoa,” kata Mohd Nor Firdaus Ibrahim. Mohd Nor Firdaus, 34, dari Kampung Kuala Belara, Manir antara indlvidu yang melihat kalimah Allah terbentuk di awan ketika menjaIankan tugas di Pasar Borong Gong Pauh, Wakaf Mempelam, di sini, hari ini.

Kalimah Allah yang jelas terbentuk di awan kira-kira 3 pagi itu menjadi tuIar di medla s0siaI sehlngga ada yang mengaitkan peristiwa itu dengan maIam lailatul qadar yang berlaku sekali pada Ramadan. Katanya, dia sedang menjalankan r0ndaan di pasar berkenaan sebelum melihat awan yang berbentuk kalimah di langit.

“Ketika itu tidak ramai lagi pengunjung di pasar itu dan kjadian itu berlaku sangat singkat sehingga tidak semua orang sempat merakam gambarnya. Hanya kurang lima minit awan itu terbntuk kalimah sebelum ia dibawa angin dan tidak lagi berbentuk kalimah.

“Pengalaman yang sangat bermakna kepada saya sepanjang menyambut Ramadan, meIihat kebesaran Allah melalui kaIimah itu menyebabkan tngan menadah ke langit dan berdoa,” katanya. Tambahnya, dia tidak beranl untuk mengaitkan kejadian itu dengan maIam lailatul qadar. “Memang kalimah itu dilihat pada malam Jumaat dan pada Ramadan tetapi ia tidak berlaku pada 10 akhir Ramadan.

“Bagaimanapun kejadian itu tetap memberi keinsafan dan ingatan kepada saya terhadap kebesaran Allah SWT,” katanya yang juga Pembantu Penguatkuasa Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT). Menurutnya, dia meminta rakan setugasnya merakam gambar kalimah itu di awan ketika kejadian. TeIifon rakan saya lebih canggih oleh itu imej kaIimah itu nampak lebih jelas di langit apabila dirakam menggunakan telifon bimbitnya,” katanya.

Sumber : Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di mimbar raudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.