Connect with us

SEMASA

(VIDEO) Buang Sampah Sesuka Hati, Pemandu Terima ‘Pengajaran’ Dari Wanita Ini

Published

on

Lebih-lebih lagi membuang sampah di kawasan awam seperti ketika menunggu lampu isyarat bertukar warna. Ia pastinya satu tindakan biadap dan sudah tentu mencemarkan kebersihan kawasan sekitar.

Membuang sampah sesuka hati merupakan satu tindakan kurang bijak yang dilakukan oleh sesetengah masyarakat yang tidak beretika.

Hal ini dikongsikan sendiri oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @sitisitieliza apabila memuat naik video menghampiri seorang pemandu kereta yang sesuka hati mencampakkan sampah ke luar tingkap kereta ketika menunggu lampu isyarat.

Kutip balik sampah yang dibuang

“Jenis bebal! kereta besaq otok kecek! padan muka hang! tu sampah kedua hang buang tau dak? 1st sebelum hang buang tu aku tengok ja. Ingat tak buang dah. Ehhh hang buang 1 lagi rilek ja nohhh. bodo piang,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Wanita tersebut bertindak mengutip sampah yang dibuang dan memberikan semula kepada pemandu kerana individu tersebut sudah dua kali melakukan hal sama ketika di lampu isyarat berkenaan.

Video: https://www.tiktok.com/@sitisitieliza/video/7017276440152460571

Kita perlukan orang macam akak

Rata-rata daripada mereka menyokong tindakan pengguna TikTok itu bagi memberi kesedaran kepada pemandu tidak bertanggungjawab tersebut.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ruangan komen TikTok @sitisitieliza telah menerima pelbagai komen daripada warganet.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: TikTok @sitisitieliza via ohmymedia / Kalamindah

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.