Connect with us

SEMASA

Elyana Dedh K0s Rwatan Kim0terapi Sesi Kedua Jumaat Ini, “Satu Ub4t RM50K..,”

Published

on

Elyana Dedh K0s Rwatan Kim0terapi Sesi Kedua Jumaat Ini, “Satu Ub4t RM50K..,”

Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal berkata, uba.t itu perlu digunakan untuk lima kali rwatan dan tentu k0snya sangat ting.gi.

Penyanyi, Elyana, 34, dicadangkan dktor untuk menggunakan satu u.bat khas dalam sesi kedua rwatan kim0terapi yang akan dijalaninya, Jumaat ini.

Bagaimanapun, harga u.bat itu agak m.ahal dan mence.cah RM50,000 untuk satu rwatan.

“Saya kini dalam perbincangan dngan pihak pengeIuar ub.at itu mengenai harga atau mendapatkan tajaan separuh harga,” katanya kepada Harian Metro.

Menurutnya, dalam situasi sekarang yang menyebabkan banyak pendapatannya mer0sot, kos rwatan yang tinggi agak menggu.sarkan.

“Memang penlng kepaIa juga sebab dalam keadaan sekarang, saya sebagai artis pun tak dapat bekerja seperti sebeIum ini. Jadi, punca pendapatan terje.jas,” katanya.

Berk0ngsi mengenai keadaan kesiha.tannya seIepas menjaIani sesi pertama rwatan kim0terapi minggu lalu, Elyana berkata, dia mengalami beberapa ksan sampingan antaranya ra.bun yang semakin tervk.

“Selepas menjalani kim0terapi pertama, b.adan saya memang agak Iemah. Prut pula rasa agak ke.ras dan itu sedi.kit sebanyak mengga.nggu pernfasan.

“Paling saya rasakan adalah mata saya semakin ka.bur dan itu menyebabkan saya saklt kepaIa. Kadang-kadang, tengok telefon pun boleh penlng. Untuk seI knser itu mengec.ut atau tldak, saya beIum dapat apa-apa makIumat daripada dktor memandangkan ini baru sesi pertama,” katanya.

Selain itu, Elyana juga menjaga kuantiti makanannya untuk memastikan prut serta pr0sesnya pernfasannya lancar dan selesa.

“Mungkin kerana ster0id yang diberikan dktor membuatkan saya rasa Iapar. Tapi, pada masa sama, saya menjaga pengambilan makanan kerana kalau makan berlebihan pun membuatkan prut saya rasa tak selesa. Apa pun, seIepas kim0terapi, saya kena tahu bagaimana ke.sannya kepada diri saya,” katanya.

Elyana menghldap knser Iimf0ma tahap empat sejak 10 tahun lalu dan pertama kali mende.dahkan mengenai penyaklt itu di k0nsert Ge.gar Vaganza musim keempat yang disertainya pada 2017.

Mimbarraudhah: Semoga dipermudahkan urusan rwatan Elyana, moga smakin smbuh dan puIih sperti sdiakala.

Sumber: hm

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.