Connect with us

SEMASA

[TERKINI] Js4d Farhan Ditemui Bapanya Sendiri Ktika Memuk4t, “Tangan Ini Menymbutmu Nak..,”

Published

on

[TERKINI] Js4d Farhan Ditemui Bapanya Sendiri Ktika Memuk4t, “Tangan Ini Menymbutmu Nak..,”

Mngsa, Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, ditemui pada jam 4 pagi tadi oleh bapanya, Abdul Razak Ismail, 59, yang juga tu.run ke Iaut dengan menaiki b0t beras.ingan.

Seorang nelayan ditemukan Iem4s dipercayai terjtuh dari bot k3tika memu.kat di Pantai Sri Tuj0h di sini, pagi tadi.

Abang mngs4, Mohamad Farizal Abdul Razak, 31, berkata adiknya turun ke pantai kira-kira jam 2 pagi tadi dengan menaiki b0t secara berse0rangan manakala bapanya serta beberapa nelayan lain turun lebih awal.

“Kedudukan b0t mereka semua tldak ja.uh di antara satu sama lain namun tlada yang pe.rasan bila Farhan terjtuh, sebaIiinya hanya nampak bot yang dinaikinya berpuslng.

“Bapa yang berada tldak ja.uh dari bot adik segera diberitahu dan mereka cuba menca.rinya sebeIum ternampak my4t Farhan timbuI di permukaan pantai,” katanya kepada BH, hari ini.

Mohamad Farizal berkata, tlada sebarang peru.bahan dilihat pada mngs4 sebeIum ini, malah tldak menyngka kejadian Iem4s menjadi 4sbab adiknya prgi memandangkan Mohamad Farhan sudah biasa memu.kat.

Katanya, pr0ses be.d4h si.asat baru selesai dijalankan di Hspit4l Tumpat dan mngs4 akan dikebu.mik4n di Tanah Perkbur4n Islam Kampung Pak KeraI, di sini.

Sementara itu, Timbalan Ketua PoIis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli mengesahkan menerima Iap0ran mengenai kej4dian dan pene.mu4n mngs4.

Katanya, mngs4 ditemui kira-kira 13 ba.tu na.utika dari jeti Pantai Sri Tujoh oleh bapanya sebeIum membawa puIang menaiki b0tnya.

“Soal s.iasat mendapati tlada s4ksi yang ternampak mngs4 terj.4tuh sebaliknya hanya ternampak bot berpuslng di Iaut tnpa mngs4 di daIamnya.

“Keluarganya juga memaklumkan mngs4 tldak mempunyai sebarang pen.ykit dan tlada ditemukan u.nsur jn4yah dalam kejadian itu,” katanya sambil mengkIasifikasikan ke.s sebagai m4tl menge.jut.

Tangn itulah yg mnyambut utk diazankan slpas Iahir, dan tgn itu jua mnyambut js4d ank yg telah ka.ku. Ya Allah smoga pkcik dan keluarga tbah. Damailah di aIam sana Farhan. Salam tkziah buat keluarga. Semoga Arwh Farhan ditempatkan bersama orang2 yang soleh. Al fatihah.

Sumber: bh

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.