Connect with us

MOTIVASI

Ini Survival Gadls Tanpa Sebelah M4ta, “Mulut Orng Takkan Berhenti Menilai..,”

Published

on

Ini Survival Gadls Tanpa Sebelah M4ta, “Mulut Orng Takkan Berhenti Menilai..,”

Tentunya ada yang neg4tif, malah sebenarnya ramai yang p0sitif dan memberi kata-kata kekuatan buat gadis manis yang masih dalam pengajian di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Pahang Kampus Jengka.

Sebutkan, apa saja jenis c4cian, hin4an orang yang tidak pernah diterima gadis istimewa bernama Hikmah Razlan ini. Membesar tanpa sebelah mata, membuatkan masyarakat memandangnya dengan pandangan malah persepsi yang berbeza.

Biar pun apa kata orang, pemilik nama sebenar, Siti Nurhikmah Binti Razlan, 22 ini tetap merasakan dirinya gadis yang bertuah.

Katanya, dia punyai umi yang teg4s untuk membuatkan dirinya menjadi anak yang tak mudah men4ngis bila dik3ji apatah lagi d1ejek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celebrity Makeup Artist (@ynasakinah)

Tip Abaikan Aura Negatif Dari Orang Sekeliling Kita

Saban waktu, inilah soalan yang kerap diajukan kepadanya. Macam mana nak jadi yakin. macam mana nak abaikan semua 4ura neg.4tif yang datang.

“Firstly, for me.. semua orang pernah buat silap. Tak kiralah you macam mana sekalipun. I bukan manusia yang sentiasa tuhan bagi nikmat seronok.

To be honest, I pernah rasa semua yang manusia lain rasa. Rasa sedih, rasa ke.cew4, pernah rasa dic4ci, rasa seronok semua.l

Untuk I, ada satu masa I pernah rasa sedih, kece.w4 dan I salahkan orang yang buat I tu. Tapi itulah I terus twist semua menda yang jadi tu sebagai pen.gajaran dan hikmat. I twist apa yang neg.4tif, I dapat jadikan p0sitif. Lama-lama I jadi seronok.”

Sememangnya, Hikmah ini gadis yang cukup kental. Biarpun ada yang membuatkan hatinya sedih, dia tidak menyimpan dend.4m atau benc1. Segalanya di akhiri dengan perkara-perkara yang menggembirakan hati.

“If sapa-sapa buat you sedih, jangan be.nc1 dia sebab percayalah one day dia yang akan buat you happy end of the day.

Sampai sekarang, I teringin sangat nak berterima kasih dekat sapa yang buat I sedih sebab dia yang buat I jadi budak yang kuat sekarang.”

Mulut Orang Takkan Berhenti Bercakap, Menilai Orang

“For me, semua orang ada yakin dalam diri! You yang kena cari yakin tu dalam diri you. Buatlah apa yang you suka as long tak lan.gg4r hu.kvm hak.am and pera.turan negara.

Abaikan semua yang orang akan cakap dekat you, jangan takut.. kena berani.

Dulu, I selalu fikir takut untuk ke depan sebab I tak nak sedih bila orang cakap bukan-bukan dekat I. Tapi lama-lama I rasa rugi. Mulut orang takkan berhenti bercakap, dia takkan berhenti menilai orang.”

If you nak sedih, yes sure.. boleh. Tapi jangan sedih lama-lama. You happykanlah orang lain dan automatik I yakin you akan happy jugak. It’s really work for me, alhamdulillah.

Semoga bermanfaat and stay positif okay untuk you sentiasa happy!” Pesan Hikmah tulus.

Solekan ‘Natural’ Untuk Seraut Wajah Cantik

Cantik hasilnya, terserlah wajah cantik Hikmah yang natural beauty tu.

Dalam pada meniti kehidupan penuh liku, Hikmah rupanya sudah dilamar menjalani photoshoot untuk produk kecantikan malah wajahnya disolek cantik oleh jurusolek selebriti, ynasakinah.

Nama Hikmah itu sendiri pun dah sedap untuk dipanggil. Sesuai dengan kemanisan dan baik budinya gadis ini, rupanya dalam ujian hebat yang dilalui, tuhan berikan rezeki berganda buat gadis ini.

panjangkanlah umur mereka untuk mereka dapat membimbingku sampai aku berjaya menjadi anak yang terbaik buat mereka berdua.

murahkan rezeki mereka rezeki keluarga kami untuk kami bahagia di dunia dan akhirat.

Permudahkan segala langkahku, jangan engkau mempersulitkan apa yang aku sedang usahakan untuk mereka tersenyum bangga melihat kejayaanku pada suatu hari nanti.

Berikanlah mereka berada di syurgamu dengan apa yang mereka telah usahakan untukku.

Ibu dan ayah Hikmah.

Mimbarraudhah: Ini Survival Gadls Tanpa Sebelah M4ta, “Mulut Orng Takkan Berhenti Menilai..,”. Bersyukur apa yang kita ada. Ucapkanlah alhamdulillah.

Sumber : Hikmah Razlan, beautyraofficial / dnq.pw / mymetro.kini

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.