Connect with us

MOTIVASI

Heliza Helmi Wajar Dijadikan Ikon Belia Islam – Warga Net

Published

on

Biarpun dirinya bergel4r seorang penyanyi, pemilik nama Nur Heliza Helmi ini tidak pernah lelah memperju4ngkan dan membela nasib umat Islam di seluruh dunia.

Semangat jih4dnya itu sering dijadikan satu inspirasi dalam kalangan umat Islam tanpa mengira umur mahupun jant1na.

Gigih memperjuangkan agama

Jika diperhatikan laman sosial miliknya, ternyata ia dipenuhi dengan perkongsian bercirikan Islamik dan juga misi bantuan kepada rakyat Syria, PaIestin dan sebagainya.

Malah, tiada satu pun yang menyentuh tentang soal jod0h mahupun cinta duniawi walaupun usianya sudah mencecah 30an. Kesemuanya mengandungi ilmu serta kisah inspirasi yang bermanfaat buat tauladan ramai.

Heliza Helmi wajar jadi Ikon Belia Islam

Kagum akan semangat ‘jlh4d’ selebriti terbabit, seorang wanita bernama Norlaila Mohamad Yusoff memberi pandangan peribadi menerusi laman Faceb0ok miliknya.

Heliza Helmi tak kem4ruk soal c1nta jod0h! Tidak dahaga kasih cinta dari tul4ng rvsuk. Tak menunjuk terlalu ris4u, fikir gelab4h soal jod0h.

“Pernahkah dia ‘post’ ayat2 cinta sapa sayang dia bukti dengan akad nikah, siapalah nak masuk meminang.. Rindu2 cinta2!? Ada? Inilah dia yang jenis betul2 faham agama.
Tidak ada jod0h di dunia, di akhirat pasti & tiada air mata dvka! Dalam kepala otak hanya Syria, PaIestin, misi bantuan G4za. Andaikan terkrban semasa perjalanan niat bantu sahabat di sana.. Sy4hid lah beliau!” tulisnya.

Menurut wanita itu, berbanding ‘influencer’ terkenal lain, Heliza langsung tidak pernah ris4u tentang soal jod0h mahupun berkongsi ayat-ayat cint4 ditujukan kepada ‘bak4l su4mi’.

Akan tetapi, dia sibuk memperju4ngkan Islam dan menjadi inspirasi kepada masyarakat untuk melakukan amal kebajikan di dunia agar berbuah pahala di akhirat kelak.

“Macam ni kita nak anak kita, didik dengan agama yang sebenar2nya,” tambahnya lagi.

Di akhir penulisan, Norlaila memberi nasihat kepada ibu bapa lain agar menjadikan keperibadian Heliza sebagai satu contoh baik mendidik anak-anak mereka dalam memahami agama Islam.

Dah lama ‘admire’ dengan adik beradik ‘The Helmis’

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat wanita tersebut dan meluahkan kekaguman kepada pelantun lagu Ayat Cinta Dari Tuhan Itu.


Semangat dia lain macam

Semua adik-beradik mahukan syah1d

Idola, macam Mizz Nina

Gadis yang ber4ni


Ikon muslimah yang sepatutnya layak digel4r Sayyiditina

Terdahulu, Heliza Helmi memaklumkan bahawa akaun laman sosial miliknya hampir dip4dam gara-gara sering memuat naik ‘p0sting’ tentang PaIest1n.

Bagaimanapun, Heliza nekad meneruskan tind4kannya itu demi meneg4kkan keadilan untuk rakyat PaIest1n walaupun terpaksa meng0rbankan laman sosialnya.

Sumber: Facebook Norlaila Mohamad Yusoff via omm

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.