Connect with us

GAYA HIDUP

J4ckie Ch4n K0ngsi Kis4h J4hiInya D4huIu.Per3mpu4n,Ar4k & Jvdi M3ngh4ncurkan Kelu4rganya

Published

on

Jackie Chan seringkali digamb4rkan sebagai individu yang baik dan peny4yang. Namun sebenarnya, beliau juga ada sisi geIapnya sendiri.

Berk0ngsi sisi hitamnya dalam buku autobiogr4finya ‘Nev3r Gr0w Up’ Jackie Chan mend3dahkan bahawa dia seorang kaki peIacvr, kaki jvdi dan kaki botoI. Sehingga ada peIacvr yang paling dia gemari.

Jackie meI4wan per4saan maaIunya sebagai seorang sel3briti hanya kerana n4fsunya. Dia menidvri ramai pel4cur, serta seorang minum minuman ker4s setiap hari yang dia ibaratkan ar4k sudah seperti air mineral baginya.

“Saya ingat lagi ketika pertama kali ke keI4b maIam. Saya m4Iu, sebab orang tahu saya seorang yang terk3nal. W4nita w4nita datang mel4yani saya dan saya paling suka dengan seorang [peI4cur], si Nombor 9, cantik dan lemah lembut orangnya.”

Namun Jackie Chan menyatakan kesemua keh4nyutannya itu lebih membawa kepada kemud4ratan. Di mana dia mulai menjadi pan4s bar4n dengan ist3ri dan anaknya sehingga pernah terlibat dalam keg4nasan rumaht4ngga.

Paling giIa, Jackie Chan mengakui pernah memvkuI dan memb4ling an4knya Jaycee, yang ketika itu masih kecil. Ianya kerana dia gagaI mengawaI emosi selepas berg4duh dengan ist3rinya Joan Lin.

Bukan itu sahaja, Jackie Chan s3dih mengen4ngkan dia tidak pernah menjemput Jaycee balik dari sekolah sekalipun.

Seterusnya Jackie Chan pernah cur4ng dengan r4tu Hong Kong, Elaine Ng. Kesemua itu menjadi penyes4Ian terbesar dalam hidupnya. Semua itu membuatkan keluarganya ber4ntakan.

Selain itu, satu lagi penyesaIan Jackie Chan adalah tidak pernah serius dalam peIajaran. Dia tidak suka membaca, menulis dan b3ncikan matematik. Dia lebih banyak ketawa dan bergur4u s3nda ketika di sekolah.

Sebaik sahaja dia mendapat kerja dalam bidang lak0nan, dia mulai bor0s dan mengh4biskan duitnya pada minuman ker4s. Dia mengib4ratkan dia mulai meras4kan dirinya mahu memb4Ias d3ndam kepada masa suk4rnya dahulu dengan kekay4an yang dia miliki.

Jackie Chan sangat bor0s dan pernah mengh4biskan RM250,000 dalam masa beberapa minit.

Jackie Chan kemudian banyak berubaah ketika dia semakin berusia. Kini dia bersama dengan ist3rinya Lin Feng-jiao.

Dia memulakan karier lak0nan seawal usia 5 tahun. Dan namanya meIonjak naik ketika menjadi sebahagian daripada Seven Little Fortunes yang turut ada Sammo Hung dan Yuen Biao.

Beliau kemudian menjadi bintang globaI dengan filem filem popular di antarabangsa seperti A Touch of Zen, Enter the Dragon, All in the Family, Insiden Shinjuku, Fist of Fury, Drunken Master, Drunken Master, Police Story, Rogue, City Hunter, Rumble in the Bronx, Rush Hour dan Shanghai Noon serta banyak lagi.

Jackie Chan kini memiliki kek4yaan sekitar US$350 juta dan menjadi Iagenda perfileman dunia.

Sumber:AxeIIo

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.