L3laki Svjud 4tas S3jadah Und4ng S3bak,B3rkaki P4lsu Tun4i S0lat

Solat merupakan tiang agama. Sebagai seorang Muslim, sudah tentu ibadah solat merupakan satu perlakuan wajib yang dimestikan dalam agama. Jadi, tiada alasan untuk tidak menunaikan ibadah tersebut dalam apa keadaan sekalipun. Hal ini termasuklah mereka yang ca cat anggota ataupun lebih sopan dipanggil orang kelainan upaya (OKU).

Pakai kaki palsu ketika solat

Menerusi perkongsian yang diperoleh daripada Instagram Ilmfeed, seorang lelaki sedang solat dengan berdiri menggunakan kaki palsu telah mencuri tumpuan netizen. Situasi yang dilihat seperti dalam masjid itu memaparkan lelaki tersebut sedang solat berjemaah disamping jemaah-jemaah normal yang lain dalam satu saf solat.

Tiada alasan tunai ibadah walaupun ca cat

Walaupun gambar itu difahamkan diambil dari luar negara, namun ia tetap berjaya menyedarkan netizen kerana menunjukkan betapa kuatnya iman seseorang dalam beribadat tanpa mengeluh kekurangan diri.
Menerusi kapsyen yang dinyatakan juga, kita diwajibkan menunaikan solat tanpa alasan dan seharusnya bersyukur kerana dikurniakan tubuh badan yang sihat sekali gus memudahkan urusan ibadah.

Sumber:homelabs.me

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di mimbar raudhah

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!