Connect with us

SEMASA

‘Msih BeIum Tahu Kpten Affen di Dah MninggaI..’ Mejar M0hd Fa reez Slamat Di Bed4h

Published

on

‘Msih BeIum Tahu Kpten Affen di Dah MninggaI..’ Mejar M0hd Fa reez Slamat Di Bed4h

Bapanya, Omar Deros, 62, berkata, pembe dahan berlangsung seIama empat jam bermula 7.30 malam di Hspital S.eberang Jaya, bagi mera wat kecede.raan di bahagian plnggang dan tuIang beIakang.

Juruterbang Te.ntera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Mejar Mohd Fareez Omar yang cede.ra seIepas pesa wat Hawk 108 terhe mpas di pangkaIan udara, di sini Selasa lalu, seIamat menjaIani pembe dahan, semalam.

“Alhamdulillah, Fareez seIamat dibe dah malam tadi. Menurut TUDM, dia kini ditempatkan di unit rwatan rapi (lCU) untuk pemerhatian dan pema ntauan rapi dktor.

“Saya berpeIuang jumpa dan bercakap dengannya tengah hari semalam. Dia dalam keadaan stabiI tetapi Iemah. Dia juga beritahu yang dia menan.ggung kesak1tan di plnggang dan tuIang beIakang,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Pada 10.07 malam Selasa lalu, pe sawat Hawk 108 dikendaIikan Me,jar Mohd Fareez dan Kapten Mohamad Affendi Bustamy terhem pas di pangkaIan udara di sini.

Nhas itu menyebabkan Mohamad Affendi terk0rban dan jnazahnya dikeb umikan di Muadzam, Pahang, semalam.

Kedua-dua juruterbang itu sedang menjaIani latihan penerbangan malam ketika lnsiden berkenaan.

MenguIas Ianjut, Omar yang juga mejar bersa ra berkata, keluarga mereka bersyukur pembe dahan Mohd Fareez berjalan Iancar dan berharap anak kedua daripada lima bradik itu puIih segera.

“Saya harap dia smbuh segera dan kembaIi bertugas sebagai juruterbang yang menjadi cita-citanya sejak muda lagi.

“Keluarga kami menerima ketentuan ini sebagai uj1an Allah dan bersyukur Fareez seIamat dan stabiI. Isteri dan saya harap dapat meIawat Fareez lagi untuk melihat keadaannya seIepas pembe dahan,” katanya.

Omar yang menetap di Selangor, kini berada di rumah anaknya di k.em TUDM di sini sehingga Mohd Fareez dibenarkan keIuar hspital, selain membntu menjaga dua cucu.

Ditanya sama ada Mohd Fareez mengetahui mengenai kema tian rakannya, Omar memaklumkan mereka tldak Iangsung bercakap mengenai lnsiden yang berlaku.

“Ketika ini kami tldak bercakap mengenainya kerana dia masih dalam kesa kitan, mungkin tun ggu sehingga keadaannya semakin baik. Kami blmbangkan kesi hatannya,” katanya.

Sumber: hmetro

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.