Connect with us

MOTIVASI

Jatuh Air Mata Yang Berhormat Apabila Melihat Rakyat Hidup Sus4h .

Published

on

Jatuh Air Mata Yang Berhormat Apabila Melihat Rakyat Hidup Sus4h

Lelaki bernama Muadz itu tidak mampu membeli motosikal baharu dengan pendapatan sebagai penungg4ng p-hailing hanya kira-kira RM1,300 sebulan bagi meny4ra anak dan isteri.

Kisah lelaki penghantar makanan itu tul4r selepas dia melu4hkan perasaan dan buntu memikirkan cara meneruskan kelangsungan hidup kerana motosikal tersebut adalah satu-satunya kenderaan dimilikinya sejak 10 tahun lalu.

Bert1ndak pantas, Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Steven Sim Chee Keong segera berjumpa bapa kurang bernasib baik itu dan membelikannya sebuah motosikal baharu jenis Honda Wave 125i.

Kaki kanan Muadz b3ngkok t3ruk selepas terl1bat dalam kemal4ngan tahun lalu dan kini terp4ksa bergerak dengan tongkat. Namun, demi mencari rezeki, Muadz g4gahkan kudrat keluar bekerja.

Mengalir Air Mata Yang Berhormat Apabila Melihat Rakyat Hidup Sus4h

Katanya, dia amat memahami h4ti seorang bapa yang sentiasa berusaha bersungguh-sungguh mencari nafkah untuk keluarga.

Berkongsi cerita dan foto di Fb, Steven Sim dilihat tidak dapat men4han air mata ketika mendengar kes3dihan hidup Muadz.

Berdasarkan kisah tersebut, Merak Jalanan yakin ramai wakil rakyat di luar sana yang men1tis air mata mengenangkan nasib rakyat m1skin dan siang malam memikirkan cara memb4ntu.

Foto pertemuan dua insan itu mendapat perh4tian dan menyentuh hati net1zen apabila mengenangkan pengorb4nan bapa masing-masing yang berbuat apa sahaja demi anak dan isteri.

Yang pasti, rakyat telah menerima b4ntuan tidak akan pernah lupa mendoakan wakil rakyat yang baik h4ti ini.

Tidak semua kisah b4ntuan itu dipaparkan di media sosi4l atau dada akhbar. Ada pelbagai cara dan bentuk b4ntuan yang mereka usahakan.

Sumber:Sinar Harian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.