Connect with us

SEMASA

H4mpir 300 B0m lsr4eI Tak Mel3dak Masih Dalam Usaha Nyah4ktif Supaya Tak Mel3tup

Published

on

Polis G4za telah meneutralkan hampir 300 peIuru dan peIuru berpandu yang diI4ncarkan oleh lsraeI semasa ser4ngannya di wiIayah G4za.

Ketua poIis Mahmoud Salah mengatakan pada sidang media di Semenanjung G4za pada hari Sabtu bahawa pasukan peIupvsan b0m masih berusaha untuk meneutraIkan senj4ta lain yang tidak meIetup walaupun kemampuan teknikaInya terb4tas.

Sidang media diadakan di runtuhan pangkaIan poIis yang musn4h akibat ser4ngan udara lsraeI.

“Penj4jah lsraeI cuba menghancvrkan barisan dep4n dengan mengeb0m mark4s poIis …, tetapi poIis turut serta dalam menghadapi penj4jah,” kata Mahmoud Salah.

Dia melanjutkan, “Penj4jah gag4l dalam menghvru har4kan kita, meng4ncam penradbiran dalaman kita, dan para petug4s poIis tetap dalam kedudukan mereka untuk berkhidmat kepada rakyat kita secara efektif.”

Mahmoud Salah mengatakan bahawa polis akan terus berkhidmat dan meIindungi rakyat G4za walaupun markas poIis telah dimusn4hkan.

Pada hari Jumaat, genc4tan senj4ta yang dilakukan oleh Mes!r antara kumpulan pen3ntang PaIestin dan lsraei berlaku, yang berakhir setelah 11 hari pert3mpuran.

Sekurang-kurangnya 248 orang PaIestin terbvnuh, termasuk 66 kan4k-kan4k dan 39 w4nita, dan 1,948 yang lain c3dera dalam ser4ngan lsraeI di G4za, menurut Kem3nterian Kesih4tan PaIestin. Pihak berku4sa kesih4tan di Tebing Barat secara ber4singan menges4hkan 31 orang telah meninggaI di Tebing Barat sejak bulan lalu, dengan jumlah keseluruhan 279 orang di seluruh wiIayah PaIestin. Dua belas orang lsraeI juga terbvnuh oleh r0ket PaIestin dari G4za.

Sumber: Anadolu Agency Bahasa Inggeris

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Mimbar Raudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.