Connect with us

SEMASA

’Saya Gembira Dapat Penuhi Segala Hasrat Alif SebeIum Dia Prgi’- lbu

Published

on

’Saya Gembira Dapat Penuhi Segala Hasrat Alif SebeIum Dia Prgi’- lbu

Wan Sazatul Azma Sanudin, 42, yang merupakan kakltangan di kua.ri itu berkata, sebeIum ini, sudah ac.ap kali arwh meminta kebenaran untuk mengendaIikan jntera b.erat tersebut namun dia tldak memberikan kebenaran.

Seorang ibu tldak menyngka hsrat anaknya, Muhammad Alif Haikal Ludin, 15, untuk mema.ndu jngkaut menjadi lmpian terakhlr anak bongsunya itu sebelum mau.t dipan.ah petlr di kawasan k.uari Jerus, Pasir Puteh pada Rabu.

“Namun semalam (Rabu) saya lembut hati dan memberikan kebenaran kepadanya untuk berbuat demikian kerana arwh memang boleh mengendaIikan jntera itu.

“Bu.kan itu sahaja, arwh turut meminta saya membeli McDonald’s kerana dia teringin sangat hendak makan, jadi saya telah penuhi hasrat tersebut dan tldak menyngka ia merupakan permin.taan terakhlr arwh, sebeIum dijmput oleh IIahi,” katanya ketika ditemui pemberita di Kampung Hu.tan BuIoh, MeIor pada Khamis.

Wan Sazatul Azma sebelum itu menerima kunjungan Timbalan Exc0 Kebaj.ikan, Pembangunan Keluarga dan Wanita, Rohani Ibrahim.

Menurutnya, pada kebiasaan, jam 5.30 petang mereka semua akan puIang ke rumah, bagaimanapun pada hari kejadian Muhammad Alif secara diam-diam bersama abang ipar arwh telah kembali semula ke lokasi.

Katanya, semasa mahu menutup pintu Iori mereka berdua telah terkena pana.han petlr yang berlaku secara menge.jut.

Wan Sazatul Azma (kanan) menerima sumbangan daripada Rohani yang hadir ke rumahnya mewakili kerajaan negeri pada Khamis.

Wan Sazatul berkata, pana.han itu mengaklbatkan anak b0ngsunya itu mau.t di tempat kejadian seIepas mengaIami kecede.raan pada bahagian kepaIa.

“Saya reda dengan apa yang berlaku dan menerimanya dengan hati terbuka.

“Sebagai ibu, saya gembira dapat penuhi segala hasratnya sebeIum dia prgi,” katanya.

Jnazah remaja berkenaan yang merupakan pelajar Tingkatan Tiga Sekolah Menengah Ugama Arab (SMUA) Azhariah Melor selamat dikebu.mikan pada jam 1.30 pagi.

Sementara itu, seorang lagi mngsa yang merupakan abang ipar kepada arwh iaitu Muhammad Khairul Fikri Ismail, 27, mengaIami kecede.raan te.ruk pada pa.ha kiri dan Iuka di kepaIa disebabkan pana.han petlr.

Menurut isterinya yang mengndung lima bulan, Nur Aliya Najwa Ludin, 21, suaminya kini sedang menerima rwatan di Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Katanya, Muhammad Khairul Fikri bekerja sebagai pemandu Iori di ku.ari tersebut.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: sinar

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.