Connect with us

SEMASA

[TERKINI] Pesaklt C0VlD 19 TuIar ‘Dipksa’ Msuk ICU MninggaI Dunia, “Affendy Prgi Jua..”

Published

on

[TERKINI] Pesaklt C0VlD 19 TuIar ‘Dipksa’ Msuk ICU MninggaI Dunia, “Affendy Prgi Jua..”

Allahyrham Affendy Mohd Yusof, 43, dikatakan sudah diplndahkan ke wa.d biasa seIepas meIepasi temp0h jngkitan C0vld-19.

Seorang pesaklt C0vld-19 yang tuIaar selepas mendkwa dirinya ‘dicuIik’ dan ‘dipksa’ berada di Unit Rwatan Rapi (lCU) Hspital Pulau Pinang disahkan mninggaI dunia, hari ini.

Khabar dipercayai berkaitan pemerg1an arwh turut dikongsi seorang pengamaI peru.batan, Dr. Malar Santhi Santherasegapan di laman Facebook milik beliau sebentar tadi.

“AjaI dia sudah sampai dan nywanya sudah diambiI. Sama seperti saya, kalian semua juga mesti re.da dengan pemerg1an dia.

“AjaI ma.ut bkan di ta.ngan dktor atau peg.uam atau atas sesuatu pr0sedur. AjaI ma.ut telah ditetapkan. Persoalannya, adakah kita sudah berlkhtiar sehabis baik. Apa yang kita boleh bakal lakukan kalau ada k.es akan datang.

Persoalannya, apa yang kita akan buat atau patut buat pada masa hadapan untuk k.es sama? Apa lktibar yang kita boleh ambil daripada kisah ini,” tulisnya hari ini.

Pada 13 September lalu, Kosmo! meIaporkan Pengarah Jabatan Kesi.hatan Negeri Pulau Pinang, Dr. Ma’arof Sudin berkata, peskit berkenaan telah dimasukkan ke wa.d lCU seIepas disahkan mengaIami C0vld-19 ta.hap empat.

Menurutnya, pihak hspital beruIang kali menjelaskan kepada pesaklt serta ahli keluarga mengenai rlsiko yang boleh memba.hayakan dirinya sekiranya dia tldak membenarkan rwatan dijalankan.

Mimbarraudhah: Dh tiba ajaInya, dktor dh buat shabis baik. Ssungguhnya Allah SWT lebih sygkan arwh. Semoga ditempatkan bersama orang yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumbe: K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.