Connect with us

SEMASA

Tengok Ceramah, Al-Quran Petanda 4rwh Prgi SeIamanya, “Dia Abg Yang Paling Baik..,” –Adik

Published

on

Tengok Ceramah, Al-Quran Petanda 4rwh Prgi SeIamanya, “Dia Abg Yang Paling Baik..,” –Adik

Muhammad Mustaqim, 23, mninggaI dunia setelah terlibat dalam kemaIangan apabila Iori penghantar bngkusan dipandunya terba.bas dan terba.kar dalam kejadian di Jalan Kolam Ayer, di sini pagi hari ini.

Adik kepada mngsa, Muhammad Irfan Ismadi, 19, tldak menya.ngka peru.bahan pada abangnya yang semakin menjaga hubungan dengan Allah SWT sebagai petanda akan mninggaIkan mereka sekeluarga buat seIamanya.

“Abang juga tldak pernah mengaba.ikan tanggu.ngjawab sebagai anak apabila selalu memberikan duit belanja buat orang tua saya selain membelikan barangan keperluan dapur. Jika dia ada duit lebih, dia akan bagi lebih.

Muhammad Irfan berkata, abang sulungnya itu menjaga solat lima waktu, menonton video ceramah agama selain kerap berk0ngsi petikan ayat al-Quran di profil aplikasi WhatsApp miliknya sejak sebulan lalu.

Muhammad Irfan yang merupakan anak bongsu itu berkata, dia yang memberitahu abangnya tentang kerja kosong di syarikat Iogistik itu setelah tahu arwh berminat dengan bidang kerja tersebut.

Katanya, dia turut bekerja di syarikat sama sebagai penjaga stor di cawangan Uda Utama manakala abangnya bekerja di cawangan Seri Bahagia, Larkin sejak bulan Mei lalu.

“Bagi saya, dia adalah abang yang paling baik. Jadi, mendengar perkhabaran dia terlibat kemaIangan itu buatkan saya cukup terkiIan. Lebih re.muk hatl saya apabila tengok dia matl dalam keadaan begitu (terba.kar),” katanya kepada pemberita hari ini.

“Saya dapat tahu tentang kemaIangan itu setelah dihubungi penyelia saya. Saya berge.gas ke lokasi kejadian namun sudah selesai,” katanya.

Mimbarraudhah: Ya Allah sdih Iuahan dr adik 4rwh. Tk sngka abg tersyg dan paling baik prgi scepat itu. Pngakhiran yg sangat baik. Smoga husnul khotimah. InsyaAllah syurga buatmu Mustaqim. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.