Connect with us

SEMASA

Pnuntut UTHM Dijmput IIahi Mot0sikal BrgeseI Iori, ’Trgedi 14 Rakan K0nvoi Bercuti..’

Published

on

Pnuntut UTHM Dijmput IIahi Mot0sikal BrgeseI Iori, ’Trgedi 14 Rakan K0nvoi Bercuti..’

Dalam kejadian 5.50 pagi, penuntut Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Ba.tu Pa.hat, Johor Mior Farhansyamil Mior Shaharuddin, 23, mninggaI dunia di tempat kejadian aklbat prah di da.da.

Hasrat sekumpulan 14 rakan lelaki datang bercuti di negeri ini dengan berkonvoi motosikal bertu.kar trgedi apabila seorang daripada mereka m.aut dalam kemaIangan di Kilometer 390.1 Iebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) arah Buklt Bes1 ke Ajil, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah HuIu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, mngsa beralamat di KepaIa Batas, PuIau Pinang bersama 13 lagi rakan berkonvoi motosikal berkua.sa tinggi ke negeri ini.

Menurutnya, si.asatan awal mendapati mngsa bersama rakan-rakannya bertoIak dari Johor pada 4.30 petang semalam menuju ke Kuala Terengganu untuk bercuti.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di tempat kejadian, mngsa yang mengek0ri sebuah Iori dikatakan cuba mem1ntas kenderaan terbabit yang membawa mu.atan kabeI.

“Ketika sedang memlntas, tiba-tiba motosikal mngsa bergeseI pada bahagian beIakang Iori berkenaan menyebabkannya hiIang kawaIan lalu terjtuh di ba.hu jalan sebeIah kanan arah ke Ajil,” katanya.

Berikutan kejadian itu, Mohd Adli berkata, mngsa mengaIami kecede.raan prah di da.da dan mninggaI dunia di tempat kejadian.

Menurutnya, myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik Hspital HuIu Terengganu (HHT) untuk saringan uj1an C0vld-19 dan be.dah si.asat.

Katanya, pemandu Iori berusia 47 tahun tldak mengaIami keced.eraan dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.