Connect with us

MOTIVASI

Polis trafik tutup jalan ingatkan Agong nak lalu. Tiba-tiba lelaki ini meluru ke tengah jalan. Ini yang dia buat

Published

on

Polis trafik tutup jalan ingatkan Agong nak lalu. Tiba-tiba lelaki ini meluru ke tengah jalan. Ini yang dia buat

Seperti sebelum ini, pernah Presiden Amerika Syarikat iaitu Presiden Barack Obama datang ke Malaysia. Yang pasti semua jalan yang bakal dilalui oleh beliau dijaga rapi dan ditutup kepada semua kenderaan.

Di Malaysia ini biasa kita lihat jalan akan ditutup atau dihalang untuk dilalui oleh orang awam apabila Raja-Raja atau Sultan yang akan melalui sesuatu jalan itu. Tidak kurang juga ada jalan yang ditutup apabila VVIP ingin lalu di sesuatu laluan itu.

Ini adalah prosedur biasa yang dilakukan di Malaysia.

Ramai yang merasa pelik dan hairan kena tiba-tiba jalan itu ditutup sedangkan tiada kenderaan VVIP mahupun Raja atau Yang Dipertuan Agong yang melalui jalan tersebut.

Namun, baru-baru ini berlaku satu kejadian yang seakan-akan seperti ini apabila satu persimpangan jalan ditutup oleh polis trafik.

Seorang lelaki berbaju biru meluru ke tengah jalan untuk mengangkat seekor kucing yang meronta-ronta yang tidak mampu untuk berjalan.

Apabila memerhatikan video yang tular tersebut, tenyata memberikan jawapan kepada persoalan itu.

Setelah selesai lelaki berbaju biru itu mengalihkan kucing itu, maka polis trafik itu terus membiarkan trafik bergerak seperti biasa.

Dalam pada masa sama dua buah motosikal polis trafik berhenti di tengah simpang dan tidak membenarkan semua kenderaan untuk bergerak ke hadapan.

Namun, tidak diketahui apakah nasib kucing yang diselamatkan oleh lelaki berbaju biru itu. Diharap kucing itu terus hidup dan selamat.

 

Keberanian lelaki berbaju biru itu harus dipuji dan tidak lupa juga kepada dua orang abang polis.

Video ini membuatkan ramai pencinta haiwan kagum dan berterima kasih kepada abang polis dan lelaki berbaju biru itu kerana sanggup menyelamatkan kucing tersebut di tengah jalan yang penuh dengan kenderaan.

Sumber: info kini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.