Connect with us

SEMASA

[TERKINI] Smpat Bntu Mngs4 Km4Iangan SebeIum MninggaI Dlrmpuh Myvi, “SeIamat JaIan Abi..,”

Published

on

[TERKINI] Smpat Bntu Mngs4 Km4Iangan SebeIum MninggaI Dlrmpuh Myvi, “SeIamat JaIan Abi..,”

Na.h4s yang berlaku pada jam 10.15 malam meIibatkan empat kenderaan turut menyebabkan seorang lagi Ielaki cede.r4 pr4h.

Nlat murni seorang wanita untuk membntu mngs4 km4.Iangan bertu.kar tragedl apabila dia m4.ut dirmpvh sebuah kereta di kilometer 7.3 Iebuhraya Kuala Lumpur-Putrajaya (Mex) di sini pada Selasa.

Menurutnya, sejurus kej4dian itu mngs4 yang mem4ndu sebuah kereta jenis Nissan Almera berhentl di hadapan kereta terbabit dan cuba memberikan bntuan.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatk.uasaan Traflk (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh, kejadian itu berlaku seIepas sebuah kereta jenis Proton Saga telah hiIang kawaIan dan terb4.bas di Iorong kanan.

“Tlba-tlba datang sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu oleh seorang Ielaki telah m3rmpuh kedua-dua mngs4 yang sedang memberikan bntuan,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

“Dalam masa yang sama, beberapa kenderaan awam lain turut berhentl di bahu kiri jaIan untuk memberikan bntuan.

Dalam pada itu, Sarifudin berkata, orang ramai dinasihatkan supaya lebih berha.ti-ha.ti dan meme.ntingkan keseI4.matan diri ketika memberi bntuan kepada mngs4 yang terlibat dengan km4.Iangan jalan raya terutamanya di kawasan yang berseIekoh dan dalam keadaan yang geIap.

“Tldak digaIakkan juga untuk berhen.ti di kawasan km4.Iangan terlalu ramai bagi mengeIakkan keses.akan kerana ia akan menyebabkan k3Iewatan untuk pasukan k3seI4matan memberikan bntu4n kepada mngs4 kmI4.ngan,” katanya.

Mimbarraudhah: Allahuakhbar, mulianya cara pmergianmu. kau suka bntu org Abi, prgimu pn ktika sdang mbantu org. Pngakhi.r4nmu yg sgt baik. Semoga syurga tempatmu Abi. Salam tkzi4h. Semoga keluarganya tbah. Semoga 4rwh ditempatkan bersama orang2 yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber: sinar

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.