Connect with us

SEMASA

Pas4ngan Warg4 Em4s Dijumpai M3ninggaI Di Ru4ng T4mu, lsteri P0s!tif C0v1d-19

Published

on

SemaIam, media mel4porkan mengenai penemuan pas4ngan su4mi ist3ri yang m3ninggaI dunia di ruang tamu kediaman mereka di Taman Kota Masai, Kelantan, dua hari lepas.

Menerusi ujian s4ringan yang dijalankan si isteri berusia 61 tahun dis4hkan p0sitif C0v!d-19, manakala su4minya yang berusia 68 tahun dipercayai mengalami beberapa kompIikasi kesih4tan.

Ditemui oleh anak angkat

Ujar Ketua P0lis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd Sohaimi Ishak pihaknya menerima lap0ran mengenai kem4tian pas4ngan ini pada jam 1 tengah hari. Difahamkan, pas4ngan ini tidak mempunyai sebarang an4k k4ndung dan m4yat mereka dapat dikenal pasti susulan anak angkatnya yang bertindak pergi melawat rumah mereka berikutan panggilan telefon yang tidak terjawab.

M4yat pas4ngan suami isteri ini telah dibawa ke H0spital Sultan Ismail (HSI) bagi proses bed4h si4sat.

Hasil sias4tan mendapati kedua-dua pas4ngan tersebut diperc4yai meninggaI dunia dalam tempoh 48 jam. Si suami dipercayai mempunyai peny4kit kr0nik termasuk s4kit j4ntung, d4rah tinggi dan k3ncing manis, kem4tiannya berpunca daripada sejarah peny4kit yang dihid4pinya itu.

Isterinya pula mengid4p peny4kit dar4h tinggi dan k3ncing m4nis, turut dis4hkan p0sitif C0v!d-19 hasil ujian sar1ngan dijalankan selepas kem4tiannya.

Dikenali ramai

Ujar jiran kepada pas4ngan ini, dia menceritakan hanya mengetahui kem4tian pas4ngan ini susulan anak angkatnya yang bertindak memberitahunya akan perkara tersebut.

Anak angkat jiran saya n4ngis teres4k-es4k menyatakan kedua-dua ibu bapa angkatnya sudah tiada. Kali terakhir saya dia bertemu dengan pas4ngan itu pada minggu lalu dan beberapa hari lalu ada terser3mpak dengan an4k angk4tnya itu dan menyapanya serta bertanya khabar ibu bapa angkatnya.

Mereka pernah beritahu ada sakit k3ncing manis dan dar4h tinggi dan hanya jiran per3mpuan yang sering kelu4r rumah untuk membeli barang dapur, manakala su4minya hanya di rumah.

W4nita berkenaan dikenali sebagai Mak Besah memang dikenali ramai kerana pandai berub4t dan su4minya dikenali sebagai Pak Bakar.

Sumber: Harian Metro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.