Connect with us

SEMASA

Tul4r Beberapa Foto Anak Avtisme Pelvk Dan Cium Batv Nisan Arwah Ibunya Undang Simpati Netizen, Marilah kita Sama-Sama Sedekahkan AlFatihah Untuk Ibu Adik Ni

Published

on

Di Facebook, viral beberapa foto mengenai seorang kanak-kanak lelaki sedang memeluk pusara ibunya. Menerusi Facebook Fatin Hanani, wanita tersebut memberitahu bahawa kanak-kanak itu merupakan anak saudaranya dan merupakan anak aut1sme.

Asyik peluk dan cium batu nis4n:

Tersedar je tido terus cakap abang nak mandi. Selesai mandi dah siap pakai baju terus ajak pi kvbur ummi. Hari ini dipus4ra ummi, abang tak banyak cakap.

Asyik peluk dan cium batu nisan. Hanya Allah sahaja maha mengetahui apa yang tersimpan dihati abang. 7 tahun abang tanpa ummi. Ingatan abang kepada umminya sangat kuat hanya sempat 4 tahun sahaja melukis kenangan bersama umminya.

Menurut Fatin, anak saudaranya itu dikenali sebagai Muhammad Afiq Akhtar Mohamad Nasuha. Kanak-kanak itu merupakan anak aut1sme dan berusia 11 tahun.

Bercerita mengenai foto yang viral, Fatin memberitahu bahawa foto tersebut diambil semasa anak saudaranya itu mengajaknya pergi ke kubvr. Tambahnya, tahun ini merupakan tahun ketujuh Afiq hidup tanpa kasih sayang seorang ibu.

S4yu hati saya:

Menerusi laporan Harian Metro, Fatin berkongsi kisah mengenai arw4h kakaknya. Fatin memberitahu ibu kepada dua anak itu meningg4l dunia akib4t kemal4ngan jalan raya ketika hendak pergi kerja. Tambahnya, kem4langan jalan raya itu membabitkan kereta dan lori tangki minyak.

Kakak saya meningg4l pada Ramadan tahun 2013 ketika dia dalam perjalanan ke tempat kerja. Kemal4ngan jalan raya itu membabitkan kereta dan lori tangki minyak. Masa itu Afiq baru sahaja berumur empat tahun manakala adiknya pula dua tahun. Sekarang sudah tujuh tahun berlalu.

Ada sekali dia bertanya kenapa umi meningg4l atau mana uminya pergi. Pertanyaan dia selalu buat kami sekeluarga sayu terutamanya ibu dan bapa saya. Uminya pernah berpesan kalau ada bulan Afiq perlu tidur.

Sampai sekarang dia masih ingat pesanan itu. Afiq juga sangat tr4uma dengan kem4langan. Kalau tengok kemal4ngan masa awal-awal umi dia meningg4l, dia (tubuh) mengg!gil.

Selepas kakaknya meningg4l dunia, Afiq, adik dan ayahnya menetap bersama keluarga Fatin di Tumpat, Kelantan. Mengulas mengenai kehidupan dua anak saudaranya, Fatin memberitahu Afiq jenis yang suka bertanya jika dia rindukan ibunya manakala, adiknya sejenis p3ndam perasaan.

Sumber: Oh Bulan via majalah-harian.com

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di mimbar raudhah

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.