Connect with us

SEMASA

Senyap-Senyap Tuannya Datang. Hebatnya Walaupun Kucing Ini Buta Dia Tetap Tahu Tuannya Dari Arah Mana.

Published

on

Senyap-Senyap Tuannya Datang. Hebatnya Walaupun Kucing Ini Buta Dia Tetap Tahu Tuannya Dari Arah Mana.

Selain daripada memiliki penampilan fizikal yang comel dan gebu, binatang ini turut membuatkan sesiapa sahaja yang melihatnya terpikat untuk dijadikan sebagai teman istimewa apatah lagi sejenis sukakan perhatian dari manusia untuk bermanja.

Terdapat banyak sebab mengapa haiwan seperti kucing ini sering menjadi perhatian dan popular dikalangan masyarakat untuk dijadikan sebagai haiwan peliharaan.

Sama seperti manusia, kucing juga boleh dilahirkan dengan cacat penglihatan atau bahasa mudahnya buta.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikT0k @blind_cat_dmitri, dapatkita lihat kucing yang cacat penglihatannya sedang duduk di atas meja makan.

Sama juga dengan kisah yang tular baru-baru ini, Kucing yang hilang deria penglihatan ini mungkin tampak cacat di mata orang ramai tetapi masih mampu untuk mengenali tuannya mencuri perhatian ramai.

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih 59.3M tontonan, 7.2M tanda suka, 115.0Kkomen dan 87.7K perkongsian di TikT0k.

Namun apa yang lebih menarik perhatian ramai adalah, kucing tersebut dapat mengecam kehadiran tuannya yang sedang merakam video tersebut. Kucing itu kelihatan mengeluarkan bunyi ‘meow’ sambil menghulurkan tangannya seolah-olah mengetahui bahawa tuannya sedang berada di hadapan.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen menyifatkan kucing tersebut tetap kelihatan comel walaupun dia tidak dapat melihat.

Sumber: imuslimnetwork.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.