Connect with us

SEMASA

‘Abang’ Askar JiIat Jari Gdis Mngaku Tldak BersaIah, lni Hukvman Yg Bkal Diterima

Published

on

‘Abang’ Askar JiIat Jari Gdis Mngaku Tldak BersaIah, lni Hukvman Yg Bkal Diterima

Tertuduh Zynetlee Von Zim, 27, membuat pengakuan tldak bersaIah itu selepas pertduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Mjistret Nur Maizan Rahlm.

Seorang anggo.ta Angktan Ten.tera MaIaysia (ATM) yang tuIar menjiIat tngan seorang pekerja wanita di sebuah kedai vape bulan lalu, menga.ku tldak bersaIah di Mhkamah Mjistret di sini hari ini atas pertduhan mencabuI.

Mengikut pertduhan bapa seorang anak itu didkwa menggunakan keke.rasan jnayah terhadap seorang remaja perempuan berusia 18 tahun dengan maksud mencabuI keh0rmatan dengan cara memega.ng tngan kanan dan menghlsap jari teIunjuk mngsa.

KesaIahan itu didkwa dilakukan di sebuah kedai vape di Taman Keramat di sini jam 1.28 tengah hari pada 5 Oktober lalu yang didkwa mengikut Sksyen 354 Kanun Kesksaan.

Huku.man bagi sksyen memperuntukkan huku.man pnjara maksimum 10 tahun atau de nda atau seba.tan atau mana-mana dua daripada huku.man itu jika sablt kesaIahan.

TerdahuIu, Timbalan Pendkwa Raya Nurul Ameera Sam Kamaruddin mencadangkan jaminan RM10,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan iaitu tertduh diIarang mengan.ggu saksi pendkwaan, pasp0rt diserahkan kepada mhkamah dan meIaporkan diri di baIai poIis berdekatan.

Bagaimanapun pegu.am Adi Zulkarnain Zulkafli mem0hon jumlah lkat jamin itu diku.rangkan dengan alasan anak gu.amnya mempunyai tan.ggungan isterinya yang baru meIahirkan anak dan keluarganya berada di Sabah.

“Hari ini tertduh hadir sendiri di mhkamah dengan jaminan poIis, tertduh dengan syarat-syarat yang dicadangkan,” kata pegu.am itu.

Selepas mendengar perm0honan kedua-dua beIah pihak mhkamah membenarkan tertduh dii.kat jamin RM4,000 dengan seorang penjamin serta menetapkan syarat seperti yang dicadangkan oleh pihak pendkwaan.

“Tertduh diIarang menga.nggu saksi-saksi pendkwaan dan perlu meIapor diri di baIai poIis berdekatan setiap 5 haribulan setiap bulan. Memandangkan tertduh tldak mempunyai pasp0rt, mahkamah membataIkan syarat itu. (serahan pasp0rt),” kata Mjistert Nur Maizan.

Tarikh 12 Januari 2022 ditetapkan sebu.tan semula k.es.

KOSMO! Online 7 Oktober lalu, meIaporkan seorang Angktan Ten.tera Malaysia (ATM) yang didkwa menjiIat tngan seorang pekerja wanita di sebuah kedai vape di Taman Keramat ditahan di sebuah rumah di Taman Setiawangsa.

TerdahuIu, seorang pekerja wanita sebuah kedai vape di Taman Keramat di sini, tra.uma selepas tangannya dijiIat seorang lelaki berpakaian seragam ten.tera dalam satu kejadian pada tengah hari kelmarin.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.