Connect with us

SEMASA

Bangg? Hin? AG0NG Di Y0utub3! PoIis T?H?N Pengerusi NG0 Pr0-Ke?diL?n

Published

on

PoIis men4han Pengerusi Pr0-KeadiIan Sarawak, Iswardy Morni bagi membantu sias4tan berhubung dakw4an berbaur hasut4n dan menghin4 Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menerusi video secara langsung di laman Y0uTub3.

Pemangku Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Dev Kumar berkata, Iswardy dib3rkas di rumahnya di Kajang kira-kira jam 11 malam Sabtu.

“Dia ditahan Unit Sias4tan Jen4yah TerkeIas (USJT) Bukit Aman. Kertas sias4tan dibuka di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasut4n 1948, Sekyen 504 Kanun Keseks4an dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya pada Ahad hari ini

https://www.youtube.com/watch?v=_L4Awc0rZkI

Iswardy sebelum ini memuat naik vide0 secara langsung bertajuk ‘TotaI Lockd0wn: Apa Yang Kerajaan Gagal Belajar Dalam Setahun’ di Youtube rasmi miliknya.

Dalam video tersebut, Iswardy mengeluarkan kenyataan kesat terhadap Al-Sultan Abdullah dan mend4kwa Yang di-Pertuan Agong seak4n-akan tidak bertindak terhadap peningkatan kes C19 di negara ini.

Antara kandungan video berkenaan beliau menyatakan Program lmunisasi Negara dikendalikan oleh satu agensi dan satu kementerian yang bukan p4kar dan tidak pernah melihat vaks!n.

Beliau juga menyatakan tempoh untuk sek4tan pergerakan penuh tidak cukup hanya dua minggu tetapi perlu sekurang-kurangnya tiga bulan melainkan jika kerajaan ingin men!pu data.

Beliau juga dalam laporan itu menyatakan Pas merupakan sy4itan bertopengkan agama, berserban lilit dan berjubah tapi sy4itan belaka.

Beliau turut memperIekeh dan mengh1na YDPA dengan kenyataan; “Tunku bangun tak? Tahu tak apa yang berlaku di sekeliling kita. Tahu tak sekarang ada lapan ribu Tunku? Yelah kita tahulah Istana tu sed4p la makan minum tidur semua tu” seolah-olah menggambarkan tidur, tidak peka dan tidak mempedulikan situasi semasa yang melanda negara ini.

sumber:sharian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.