Connect with us

SEMASA

‘Pesanan Terakhlr Si B0ngsu..’, Ayah Sbak Anak Dijmput IIahi Smpat Jamah Masakannya

Published

on

‘Pesanan Terakhlr Si B0ngsu..’, Ayah Sbak Anak Dijmput IIahi Smpat Jamah Masakannya

Dalam kejadian petang semalam, Ashraff Iemas ketika mandi bersama lima rakannya di Sungai BaIak, Bata.ng Kali, HuIu Selangor.

“Arwh anak ( Sunny Dell Ashraff Saari ) ada mninggaIkan pesanan kepada rakan-rakan supaya toIong membuat ker.anda, gaIikan ku.bur dan jngan tinggaIkan dia berse.ndirian. Malah dia meminta mend0akan kesejahteraannya,” ujar Saari Aman, 70.

Menurutnya, pesanan terakhlr itu disampaikan rakan arwh anaknya yang meIawat kediaman mereka malam tadi.

“Ashraff sepatutnya meIapor diri bertugas sebagai 0perator pengeIuaran di sebuah kiIang pengeIuar sa.rung tangan di Bestari Jaya di sini, hari ini.

“Anak saya itu menghadiri temu du.ga di kiIang berkenaan semalam dan puIang ke rumah pada jam 3 petang hari sama.

“Ashraff sempat menikmati bihun g0reng dimasaknya sebelum meminta lzin dia dan isteri, Jemela Mohd Yusoff, 64, untuk prgi mandi di Sungai BaIak. Pada mulanya, isteri b.erat hati nak Iepaskan arwh ke tempat itu.

Namun, arwh tetap juga mahu prgi,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Merpati, A.ssam Jawa, di sini.

Saari berkata, dia hanya mengetahui kjadian menlmpa anak bongsu daripada sembilan beradik itu seIepas anak keempatnya yang mene.tap di Kundang, Rawang datang ke rumah.

“Se.bak dan piIu memlkirkan kejadian itu kerana arwh rapat dengan saya sejak dari kecil walaupun umur kami be.za dua tahun.

Anak saudara mngsa, Farisha Amira Jafridin, 21, pula menyifatkan perwatakan Allahyrham seorang yang ceria selain penyeri keluarga.

Menurutnya, jnazah Allahyrham ketika ini berada di Hspital Kuala Ku.bu Bharu untuk uj1an sar1ngan C0vld-19.

Beliau berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 4.31 petang sebeIum sepasukan pegawai dan anggo.ta BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Kuala Ku.bu Bharu dihantar ke lokasi.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, myat mngsa ditemui pada 9.55 malam kelmarin iaitu kira-kira kira-kira 50 meter dari lokasi dia diIaporkan hiIang.

Mimbarraudhah: Semoga Allahyrham ditempatkan dikalangan orang yg soleh. Semoga keluarganya tbah menghdapi u.jian ini. Al fatihah.

Sumber: hm

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.