Connect with us

MOTIVASI

Anjing Jalanan Ditemui Makin Gebu, Rupanya Hari-hari Diberi Makan Oleh Makcik Peniaga Nasi Lemak

Published

on

Anjing Jalanan Ditemui Makin Gebu, Rupanya Hari-hari Diberi Makan Oleh Makcik Peniaga Nasi Lemak

Siapa saja yang tidak kesian melihat keadaan haiwan-haiwan yang rata-ratanya makan minum mereka tidak terurus dan mungkin tiada sumber makanan. Namun begitu terdapat juga haiwan terbiar yang dilihat berisi dan cukup makan disebabkan sentiasa diberikan makanan oleh penduduk dan insan-insan yang prihatin.

Antara haiwan-haiwan terbiar yang paling kerap kita lihat pada masa sekarang adalah anjing dan kucing yang boleh dikatakan berada di hampir semua tempat.

Seekor anjing terbiar yang diberi nama Ms Chonky telah mencuri penampilan netizen selepas kisahnya diceritakan oleh wanita yang dikenali sebagai cikputri.

Boleh dikatakan hampir setiap hari anjing ini datang ke gerai makcik berkenaan untuk mendapatkan makanan dan sentiasa diberikan oleh makcik peniaga tersebut.

Rupanya anjing tersebut dilihat berisi dan gebu kerana sentiasa diberikan makanan oleh makcik peniaga sarapan pagi di Cyberjaya.

Penampilan anjing itu yang dilihat besar dan berisi menyebabkan ramai merasakan anjing yang bernama Ms Chonky itu bunting, namun sebenarnya bukan. Tetapi anjing ini menjadi besar dan sihat disebabkan sentiasa diberi makan nasi lemak oleh makcik peniaga berkenaan dan juga penduduk setempat.

Ada juga netizen yang menasihatkan agar jangan biarkan anjing terlalu gemuk kerana tidak sihat.

Bukan itu sahaja, cikputri juga memberitahu anjing-anjing terbiar disekitar kawasan tersebut telah dikasi, jadi tak mungkin Ms Chonky bunting.

Tengok muka saya ni baik-baik, ada macam nak diet tak?

Anjing-anjing terbiar dikawasan berkenaan juga berkelakuan baik dan sering diberi makanan poleh penduduk setempat.

Satu nasihat yang baik sebenarnya, namun haiwan-haiwan yang terlebih makan sentiasa lebhi baik daripada haiwan-haiwan yang kebuluran kan.

Sumber: info.imuslimnetwork

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.