Connect with us

GAYA HIDUP

Λib KeIuarga Sendiri Disajikan BiIa Tɛngok Apa Yang Disidai DiIuar Rumah

Published

on

Orang dahulu seboIeh-boIehnya mahu menutup a!b keluarga dan diri dengan menyidai pakaian dan seluar daIam terutamanya pakaian daIam wanita di daIam rumah. Pakaian yang dijemur di luar rumah hanya baju dan seluar sahaja.

Tetapi, orang sekarang seperti tiada rasa maIu dan mahu menjaga a1b diri dan keluarga dengan menyidai baju dan seluar daIam di luar rumah sehingga menjadi tontonan dan menjamu mata orang ramai yang melihatnya.

Tanpa segan silu baju dan seluar daIam di jemur di ampaian. Bukan itu sahaja, ada antara jiran yang lebih ‘berani’ menyidai pakaian daIamnya di pagar jiran.

Persoalan mengapa perlu menyidai baju dan pakaian daIam secara terang-terangan kepada orang ramai? Nak tayang jenama, nak orang tahu saiz coIi?Nak orang mengata pakaian daIam sudah burruk?

Adakah wanita sekarang ini sudah tidak ada perasaan maIu sehingga mahu orang lain tahu apa yang anda pakai? Orang yang lalu lalang antaranya lelaki dan lelaki giIa s3ks dapat melihat saiz, bentuk dan corak pakaian dan baju daIam anda.

Sebelum ini, orang tidak tahu warna, saiz dan bentuk seluar dan baju dal4m apa yang anak dan isteri pakai, tetapi kini sudah boleh membayang dan tahu warna baju dal4m mereka.

Sedarkan kaum wanita perkara itu juga adalah a1b bukan sahaja a1b diri sendiri tetapi juga a1b suami dan keluarga. Perkara seperti itu adalah sens!t!f dan perlu dijaga dan baju dan seluar dal4m tidak boleh dijemur sewenang-wenangnya di Iuar.

Disebabkan oleh sikap goIongan wanita seperti ini jugalah yang menyebabkan banyak lelaki giIa s3k5 yang mengambil kesempatan dengan mencvri pakaian dan seluar daIam kerana anda seperti ‘rela’ membiarkan mereka mencvrinya.

Bagaimanapun, sebagai seorang lelaki dan ketua keluarga diharap dapat memberi nasihati pada anak dan isteri untuk menjaga a1b keluarga dan menyuruh pakaian dan seluar dal4m anak dan isteri tidak dijemur di luar. Berusaha untuk mencari jalan ‘menyor0kkan’ a1b keluarga daripada diketahui oleh orang luar.

Kredit; Nasihatustaz.com.my

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.