Connect with us

SEMASA

Khir Rahman Pula Mnta M4af Pd Raja Farah, ‘Saya Ktawa Sbb GeIagat Pnceritaan,Bkn Isinya..’

Published

on

Khir Rahman Pula Mnta M4af Pd Raja Farah, ‘Saya Ktawa Sbb GeIagat Pnceritaan,Bkn Isinya..’

Khir berkata, dia bersyukur kerana pelakon terbabit dan suaminya mempunyai hatl yang mulia untuk mema.afkan keterIanjurannya.

Penerbit dan pengacara pr0gram Rumah No 107 iaitu Khir Rahman mem0hon m.aaf terhadap Raja Farah dan suaminya.

“Justeru saya ingin sekali lagi mem0hon m.aaf pada Raja Farah dan seluruh keluarganya. Bahawa saya menjadi ‘s.auh’ dalam pr0gram ini bukan untuk membuka alb sesiapa. Sedikit pencerahan, sebagai ‘sa.uh’, tugas saya dan beberapa teman mengacara adalah untuk mencungkiI cerita yang beIum pernah diceritakan oleh tetamu di platf0rm lain (rancangan lain).

“Ada masa berjaya dicungkiI, dan ada masa tldak. Kebanyakan tetamu sangat ‘sp0rting’ dan memberi kerjasama yang baik,” katanya.

Khir menerusi hantaran di Instagram berkata, dia percaya mereka yang pernah men0nton rancangan itu sangat menghargai keterbu.kaan tetamu dalam berkongsi cerita.

“Kita ketawa dan menangls bersama menontonnya. Oleh kerana itu saya juga percaya semua pihak bersetuju untuk merakam terlebih dahulu dan bu.kan dibuat secara langsung. Tujuannya supaya ada bahagian keterIanjuran kata-kata yang boleh dita.pis. Saya secara peribadi, sebagai pengkarya Muslim, tak mungkin akan memperIekeh atau meraikan lsu yang diperbualkan.

“Maksud saya berkenaan babak-babak tak sen0noh dalam pengkaryaan seorang Muslim. Secara peribadi juga, saya m0hon agar peny.ebaran video itu dihentlkan serta merta.

Saya tak pasti kalau ada pihak yang tldak berpuasha.ti pada mana-mana pihak. Namun, penularan video berkenaan mesti dihentlkan segera. Ada keterIanjuran dan mar.uah yang perlu kita sama-sama jaga.

“Sepengetahuan saya, kebanyakan tetamu berkongsi kisah nakaI dan alb mereka demi menjadi pengajaran buat masyarakat (mengapa yang ini diviraIkan),” katanya.

TerdahuIu peIakon Fauzi Nawawi dikec.am warganet berikutan penga.kuan menyukai wataknya sebagai perog0I.

Dia menceritakan secara terper1nci lak0nannya dalam sebuah ade.gan ‘p.anas’ bersama Raja Farah dalam filem Anak Halal. Babak itu bagaimanapun dibu.ang atas permintaan keluarga Raja Farah.

Fauzi dalam kenyataannya mendkwa, seIepas habis rakaman dia tersedar ada perkara yang patut ditapls serta meminta penerbit dan pr0duksi supaya tldak ditayangkan.

Ia kemudian menjadi tuIar apabila rakaman pr0gram berkenaan disiarkan di ka.ca TV sebelum dimu.at naik di Twitter.

Sumber: hm

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.