Connect with us

SEMASA

Lihat wajah bapa pertama kali selepas bercukur, reaksi pelik kembar ini buat ramai tergelak

Published

on

Lihat wajah bapa pertama kali selepas bercukur, reaksi pelik kembar ini buat ramai tergelak

Bagi kaum lelaki pula, ada antara mereka yang suka menyimpan janggut atau misai dengan alasan masing-masing. Ada yang melihat wajah mereka dengan janggut atau misai nampak lebih ‘macho’ dan kacak.

Buat golongan wanita rambut adalah antara perkara yang paling penting buat mereka sehingga ada yang mengatakan rambut adalah mahkota wanita. Oleh kerana itu, mereka sanggup lakukan apa sahaja untuk memastikan rambut mereka sentiasa sihat dan segar terutama mereka yang berhijab.

Ada juga yang sudah terbiasa dengan gaya fesyen begitu. Tidak kira apa sahaja alasan, ianya bukan sesuatu yang salah, semuanya terpulang kepada masing-masing.

Itulah yang berlaku kepada seorang lelaki apabila anak kecilnya tidak dapat mengecam wajahnya selepas dia mencukur janggut dan misainya buat kali pertama selepas lebih 10 bulan. Apa yang mencuit hati ialah apabila melihat reaksi si kecil yang kelihatan seperti keliru dengan apa yang dilihatnya.

Namun, bayangkan wajah yang biasanya ada janggut atau misai tiba-tiba sahaja berubah bersih selepas dicukur… pasti kelihatan agak pelik pada mulanya sehingga ada yang melihatnya seperti orang lain pula.

Lelaki itu kemudian membuka pelitup muka yang dipakainya sambil mendukung salah seorang daripada kembar mereka. Melihat ada lelaki yang ‘tidak dikenali’ membuatkan kedua-dua orang kembar ini mula berasa pelik.

Menerusi video tersebut, kelihatan si isteri berkongsi rakaman untuk melihat reaksi anak kembarnya apabila melihat bapa mereka buat pertama kali selepas bercukur. Difahamkan, suaminya itu baru saja mencukur misai dan janggut selepas 10 bulan.

Lihat sahaja kerutan pada dahinya, jelas menunjukkan dia sedang keliru. mereka seolah-olah kenal dengan bapa mereka tetapi tidak pasti kerana wajahnya tidak sama dengan sebelum ini.

Sehingga kini video lucu tersebut telah ditonton lebih daripada 400 ribu kali di laman sosial itu dan menerima lebih 50 ribu ‘like’ serta dihujani dengan ratusan komen daripada netizen.

Selepas beberapa ketika barulah mereka dapat mengecam wajah bapa mereka. Kini, mereka tidak lagi keliru dengan lelaki yang seperti bapa mereka kerana memang itulah bapa mereka sebenar yang hanya berubah wajahnya sedikit tanpa janggut dan misai.

Sumber: erabaru

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.