M4jlis p3rkhawinan B3rtukar M3njadi M4jlis T4hlil, B4kal P3ngantin W4nita M3ninggal Dun1a S3hari S3belum B3rnikah

Takdir Allah

Tiada seorang pun yang tahu tentang perjalanan hidup kita melainkan Tuhan. Sudah semestinya soal Ajaal, jodoh dan rezeki telah ditetapkan oleh-NYA sejak azali lagi.

Namun, tiada siapa juga menyangka bagaimana akan berkhirnya kehidupan yang kita jalani.

Seperti yang berlaku kepada seorang gadis ini yang sepatutnya akan bernikah dengan bakal suami tetapi tidak kesampaian apabila dia pergi menghadap Ilahi sehari sebelum dinikahkan.

Segala persiapan perkahwinan sudah siap dilakukan

Menurut laporan, segala persiapan majlis perkahwinan gadis itu bersama bakal suaminya telah siap dilakukan. Ianya termasuk pelamin, khemah dan juga makanan yang akan dihidangkan untuk para tetamu yang hadir. Gadis berkenaan difahamkan akan melangsungkan majlis pernikahan di rumahnya pada Isnin (30 November) lalu.

Sempat pergi ke rumah bakal suami untuk menghantar baju pernikahan

Bapa gadis itu memberitahu, dua hari sebelum majlis arwh sempat menghantarkan baju untuk dipakai oleh bakal suaminya di hari pernikahan mereka. Namun, selepas itu dia mendapat panggilan mengejut daripada rakan Arwh dan memberitahu arwh berada di h0spital dan tidak sdarkan diri.

Dikatakan meminum Rcun sebelum dimasukkan ke h0spital

Rakannya ada memberitahu bapa gadis berkenaan bahawa arwh telah dimasukkan ke h0spital dan tidak sedarkan diri kerana mminum rcun.

“Saya bergegas ke h0spital dan sempat berjumpa dengan calon menantu untuk mengetahui perkara sebenar”

“Saya tanya anak saya di mana, dia beritahu di h0spital. Kemudian saya tanya, anak saya minum rcun di mana, dia menjawab tidak tahu,” katanya.

Selepas drawat, arwh akhirnya menghmbuskan nfas terakhir pada Ahad malam (29 November), sehari sebelum majlis pernikahannya.

Majlis pernikahan bertukar menjadi majlis doa tahlil

Walau bagaimanapun, majlis tersebut tetap diteruskan dengan majlis tahlil yang dihadiri oleh ahli keluarga dan teman rapat.

Sehingga kini, p0lis masih menyiasat punca sebenar kejadian berdasarkan hasil bdah s1asat

Sumber : mymediamaya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di mimbar raudhah

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!