Connect with us

SEMASA

Oyen muncul di belakang rumah dan wanita hati hangat beri makan, keesokan hari 5 sekeluarga bulus dibawa masuk adakan parti

Published

on

Oyen muncul di belakang rumah dan wanita hati hangat beri makan, keesokan hari 5 sekeluarga bulus dibawa masuk adakan parti

Criss Miller Smith, seorang wanita dari South Carolina di Amerika Syarikat, dalam hantaran di Facebook peribadinya, berkata dia mendapati seekor kucing oren sering menghantui halaman belakang, dan membuat andaian kucing ini sepatutnya tanpa pemilik lalu dia memberi makan dengan kerap.

Akan sentiasa ada banyak kejutan apabila anda memberi makan kepada kucing. Pada suatu hari, seorang wanita menjumpai seekor kucing oyen di halaman belakang rumahnya, dan dia sering memberinya makan pada masa yang ditetapkan. Satu hari, dia pergi ke halaman belakang untuk melihatnya dan terkejut mendapati kawasan lapang itu penuh dengan kucing. “Wow! Saya sebenarnya membawa seluruh keluarga keluar,” katanya.

Criss berkata dia sangat menyukai haiwan, dan turut mempunyai kucing peliharaan di rumah. Beberapa bulan lalu, dia menemui seekor kucing oyen jantan montel di belakang rumahnya, dan dia sering memberinya air dan makanan.

Bukan sahaja kucing oyen yang pada asalnya diberi makan, malah 5 ekor kucing lagi, iaitu seekor kucing oyen, seekor kucing bunga, seekor kucing kura-kura dan 2 ekor kucing tabby, ditambah dengan kucing oyen gemuk itu, dan terdapat 6 ekor kucing kesemuanya.

Tetapi selepas memberi makan kucing oyen gemuk ini selama beberapa hari, Criss pergi ke halaman belakang rumah pada suatu hari dan mendapati situasi yang menakjubkan lagi terkejut.

Criss berkata, apabila melihat adegan ini, dia terkedu. Dia membiarkan sahaja 6 ekor kucing terbiar yang meminta makanan. Melihat keadaan ini, dia terpaksa menerima nasibnya dan mengumpulkan kesemuanya lalu membawanya ke doktor haiwan untuk diikat.

Beberapa kucing berehat di atas tanah, dan beberapa kucing lagi memanjat kereta Criss, mengisytiharkan secara dominan jika mereka boleh bersorak, “Inilah rumah kita, Yay!”

Mereka menghabiskan sebahagian besar masa di luar kecuali makan dan tidur. Mereka keluar bermain dan menjalani kehidupan yang agak santai.

Perkara yang menakjubkan ialah walaupun enam ekor kucing dalam keluarga ini mempunyai rumah di mana mereka boleh berteduh daripada angin sejuk dan hujan serta makan kenyang di bawah jagaan Criss, tetapi mereka dan Criss bukan bersaudara, dan mereka tidak mahu dibelai langsung.

Suatu hari Criss bangun dan mendapati 6 ekor kucing sedang duduk terus di dalam keretanya. Hanya dua yang melompat keluar apabila pemilik kereta datang, dan empat lagi menarik muka masam dan terus berpaling buat selamba, seolah-olah berkata, “Inilah raja kucing, minion boleh pergi”, membuatkan Criss terpinga-pinga.

Setelah sekian lama, enam ekor kucing dalam keluarga ini terus tidak begitu mesra dengan manusia. Apabila cuaca berubah menjadi sejuk, mereka juga sanggup bergerak ke dalam garaj untuk tidur. Garaj Criss telah menjadi dunia untuk 6 ekor kucing itu.

Criss memuat naik hantaran pengalaman ajaib ini di Facebook peribadinya, yang menarik banyak perbincangan hangat kalangan netizen. Netizen berterima kasih kepada Criss kerana menjaga 6 ekor kucing itu dengan penuh kasih sayang sekali gus.

Sumber: erabaru.com.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.