Connect with us

SEMASA

“Mereka Pejuang Sebenar”- Berlari Usung Pes4kit Peng.san, Frontliner Reb4h Kepenatan Atas Jalan

Published

on

Kes C19 terutamanya di Selangor tak menunjukkan penurunan sejak beberapa bulan lepas walaupun selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dijalankan.

Disebabkan ini juga, sejak akhir-akhir ini Pusat Penilaian C0vid-19 di Stadium Malawati, Shah Alam (CAC Stadium Malawati) dibanjiri orang ramai yang telah disahkan p0sitif.

Dikatakan, ribuan pesakit C0vid-19 telah pun tiba di CAC Stadium Malawati sejak jam 6 pagi lagi bagi melaporkan diri.

Dalam gambar dan video yang dikongsikan di media sosial, dapat dilihat orang ramai beratur panjang di CAC tersebut termasuk bayi, kanak-kanak dan warga emas.

Tak cukup dengan itu, frontliners dilihat terkejar-kejar cuba melayan serta memberikan r4watan cemas kepada orang-orang di sana yang tiba-tiba pen.gsan dan sebagainya.

Frontliner rebah kep enatan atas jalan


Dalam satu video yang dimuat naik di TikTok, dapat dilihat tiga petugas berlari membawa katil pengusung kerana tiba-tiba ada seorang pesakit pen.gsan ketika menunggu giliran.

Lebih menyed.ihkan, selepas tiga petugas ini berjaya meletakkan pes4kit yang pen.gsan ke atas stretcher dan berlari untuk memberikan bantuan kecemasan, katil yang dibawa mereka tiba-tiba terj4tuh.

Mungkin terlalu penat, dalam video yang lain dapat dilihat salah seorang frontliner yang turut terjatuh bersama katil tersebut telah mereb4hkan diri di atas jalan dan tak larat nak bantu dua rakannya yang cuba untuk naikkan semula pes4kit yang pen.gsan itu.

“Frontliner yang jatuh tu dah tak larat nak bangkit dah”

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen yang melihat video ini memahami keadaan frontliner tersebut yang kepenatan terp4ksa terkejar-kejar melayan pes4kit.

Selagi takde kat tempat dorang memang tak boleh bayang pen4tnya macam mana

sumber:applehijau

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.