SEMASA
Sayunya, Tidak mahu Anak Hid4p Kans3r Rasa Kese0rangan, Seorang Ayah Snggup Botakkan Rambut

Besarnya peng0rb4nan seorang ayah, itulah yang mampu diungkapan atas tind4kan seorang bapa yang mencukvr rambut bagi menghiburkan anaknya yang menghid4p k4nser tul4ng.
Perkara itu dikongsi oleh Mohd Fadhli Othman menerusi satu posting di Fesbuknya.
Menurut Fadhli, kanak-kanak tersebut merupakan anak kepada rakannya iaitu Jeffri Senin.
Menurutnya, anak perempuan Jeffri iaitu Rayyana, 9, kini sedang menerima raw4atan kem0terapi.
“Dalam jadual, Rayyana akan melakukan kem0terapi sebanyak 14 kali, tiga minggu sekali selama setahun. Kem0terapi ni orang kata pan4s.
“Adik Rayyana telah menjalani kem0terapi yang kali pertama rambutnya telah mula gvgvr dan kep4lanya b0tak. Paling aku s4yu dan terkes4n bapanya turut memb0takkan kep4la,” katanya.
Jelas Fadhli lagi, dia yakin tind4kan sahabatnya itu adalah untuk menghiburkan anaknya supaya Rayyana tidak berasa keseorangan.
“Dia mahu anakanya itu rasa ada geng b0tak bersama. Sungguh besar peng0rb4nan kau bang,” katanya.
Menurutnya, dia mend0akan supaya Jeffri dan isteri terus ku4t dan tab4h.
“Kepada adik Rayyana, percayalah seluruh rakyat Malaysia yang membaca ini sedang mend0akan adik abang comel ini.
“Kepada rakan dan follower saya yang ingin menyumbang apa sahaja, boleh terus hubungi ayah Rayyana, abang Jeffri Senin.
“Ayuh kita ringankan tulang membantu bersama. Hari ini hari mereka, esok lusa hati kita,” katanya.
Anda boleh lihat posting tersebut di bawah:
Sumber : Gempak
-
PANDUAN1 year ago
Mesti Korang Tak Percayakan, Rupanya Inilah Punca Lipan Ada Dalam Rumah!
-
MOTIVASI1 year ago
Ayah redah 30 kilometer selepas menerima panggilan dari sekolah, cikgu tersentak melihat kebenarannya
-
IBADAH1 year ago
Niat hantar gaji pertama untuk ibu tersayang, gadis ini tidak sengaja ‘bank in’ ke dalam akaun individu tidak dikenali
-
MOTIVASI2 years ago
Alhamdulillah, Sekalung Tahniah Buat Muhammad, Kembar Siam Yg Dipisahkan Melalui Pemb3dahan Telah Bergelar Graduan Sains Komputer
-
MOTIVASI1 year ago
Mampu menjana 100k sebulan, Ratu Rock Tanah Air Jadi Tauke Cili
-
MOTIVASI1 year ago
Pelajar Tak Tahu Yang Pensyarah Mereka Hanya Tinggal Dalam Khemah Disebabkan Tidak Mampu Sewa Rumah
-
SEMASA1 year ago
Nasib baik bibik tak sempat tabur sabun. Ingatkan kain buruk dah tadi. Rupanya pak Tam Berkubang.
-
MOTIVASI1 year ago
“Mak saya buat cikgu. Mak suruh jual kat sekolah,”. Terus Berubah Muka Murid Ni Bila Cikgu Cakap “Sesuatu Ini”.