Connect with us

SEMASA

Teka-teki akhirnya terjawab! Shuib sah penyampai baharu Suria FM, kendali segmen ‘Morning Morning Suria’

Published

on

Teka-teki akhirnya terjawab! Shuib sah penyampai baharu Suria FM, kendali segmen ‘Morning Morning Suria’

KEKOSONGAN yang ditinggalkan oleh Fizi Ali di Suria FM akhirnya terjawab apabila Shuib akan menyertai stesen radio berkenaan.

Shuib sah bergelar penyampai radio Suria FM bergandingan dengan Ajak dan Suraya menerusi segmen Morning Morning Suria.

Shuib bakal memulakan tugas sebagai penyampai radio menerusi segmen Morning Morning Suria bersama Ajak dan Suraya Borhan pada 29 Ogos ini.

Nama Shuib diumumkan sebagai penyampai baharu ketika siri Jelajah 90 Suria Memang Cantik Kak Ell yang diadakan di IOI City Mall, Putrajaya pada Sabtu.

Menurut Pengurus Besar Suria FM, Dj Lin atau Roslinda Abdul Majid, pihaknya sudah lama mengintai peluang bekerjasama dengan Shuib.

Namun hasrat itu kembali direalisasikan selepas ada kekosongan apabila Fizi Ali meninggalkan stesen tersebut.

Trio ini akan ke udara menerusi segmen Morning Morning Suria.

“Semoga penglibatan Shuib ini dapat membantu meningkatkan lagi jumlah pendengar. Sekali gus kemasukan Shuib melengkapkan kembali trio segmen pagi seperti sebelum ini,” katanya.

“Sebenarnya kami sudah lama berharap dapat bekerjasama dengan Shuib tapi baru sekarang Allah permudahkan. Shuib juga sangat terbuka untuk bekerjasama.

Sebelum itu, Fizi Ali membuat kejutan apabila meninggalkan stesen itu pada hujung Julai lalu.

Segmen Morning Morning Suria yang sebelum ini dikenali sebagai Team Pagi Suria bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat pukul 6 hingga 10 pagi.

Fizi kemudiannya mengumumkan dia merupakan penghijrahan ke stesen Hot FM.

Sumber: mstar.com.my

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.