Connect with us

SEMASA

(VIDEO) Pengunjvng Terk3jut Menemui Makhluk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Published

on

(VIDEO) Pengunjvng Terk3jut Menemui Makhluk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Pengvnjung Terk3jut Menemui Makhlvk An3h Menyerup4i Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua

Beber4pa orang pengunjung di Baja California Sur terk3jut besar apabila menemui seek0r haiwan an3h berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing.

Makhlvk an3h itu kelihatan seperti cacing tapi bila dilihat dengan tel1ti, makhluk tersebut didapati mempunyai dua tangan atau kaki di hadapannya.

Namun sebenarnya makhlvk an3h ini bukannya mana-mana spes1es cacing dan juga bukan spes1s ular tapi merupakan salah satu spes1s cicak yang dikenali sebagai Mexican Mole Lizard!

Menurut penyel1dik wanita ini, meskipun dia mengen4li spes1s haiwan tersebut, dia tetap terper4njat besar dan seakan tidak percaya saat melihat Mexican Mole Lizard di depan matanya sendiri.

Pengunjvng Terkejvt Menemui Makhlvk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua Beberapa tahun dahulu. seorang penyel1dik hepatol0gi dari Universiti Newark bersama dengan graduan University of California Berkeley telah menemui seek0r haiwan pelik berwarna merah jambu yang kelihatan seperti cacing, tapi ianya mempunyai kaki, mata dan kepala.

Ciri-ciri unik Mexican Mole Lizard ini adalah kedua-dua tangan atau kaki di hadapannya yang sangat kuat yang digunakannya mengor3k dan mengg4li lvbang dibawah tanah. Pengunjung Terk3jut Menemui Makhlvk An3h Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki Dua Cicak ini menghabiskan sebah4gian besar daripada hidup mereka di dalam tanah dan biasanya hanya akan keluar ke permukaan tanah pada waktu malam atau jika ada hujan yang lebat.

Pengunjung Terkejut Menemui Makhluk Aneh Menyerupai Cacing Atau Ular Tetapi Berkaki DuaLebih-lebih lagi cicak ini agak jarang untuk dijumpai di permukaan tanah kerana lebih banyak menghabiskan masa mereka dalam tanah.

VIDEO:

Mexican Mole Lizard ini adalah endem1k di Baja California Sur dan hidup dengan memakan ser4ngga. Selain itu, cicak ini tidak berbah4ya tekepada manusia.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: I Muslim Network

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.