Connect with us

MOTIVASI

5 Tahun Jadi Penggali Kubvr, Abang Ni Dapat Rasa Macam Ada Yang Nak ‘Pergi’ Bila Tenung Cangkul, “Kemas Hasil Tangannya…”.

Published

on

5 Tahun Jadi Penggali Kubvr, Abang Ni Dapat Rasa Macam Ada Yang Nak ‘Pergi’ Bila Tenung Cangkul, “Kemas Hasil Tangannya…”.

Perkongsian seorang lelaki di dalam group itu baru-baru ini berbeza daripada ahli yang lain kerana dia menunjukkan hasil ‘bertukang’ di dalam liang lahad.

Menerusi perkongsiannya, Mr Boyb Nordin mengatakan bahawa dia tidak pandai menukang rumah tetapi tahu untuk mengali kubvr. Sehingga kini perkongsiannya itu telah mendapat sebanyak 13 ribu tanda suka dan 613 perkongsian.

Bagi yang sering melayari Fb, korang pasti akan tahu mengenai kewujudan group Tukang Apa Hari Ini yang memperlihatkan ahli-ahlinya berkongsikan hasil kerja bertukang masing-masing.

Mari kita ikuti perkongsiannya di bawah ini.

Assalamualaikum, Alhamdulillah Job Hari Ni overtime sampai malam. Saya tak pandai tukang rumah. Saya cuma pndai tukang ni je.

Semoga Rohnya dicucuri rahmat di tempatkan bersama org-orang yang beriman. Al fatihah

Salam kenal dari Geng Lahad 7 Kg Felda Air tawar2 kota tinggi Johor.

Dah lima tahun jadi penggali kubvr

Dihubungi SK, MrBoyb mengatakan bahawa sudah lima tahun dia melakukan kerja itu di Kampung Felda Air Tawar 2, Kota Tinggi, Johor.

Menurutnya, dia mengambil masa selama hampir 3 jam untuk menyiapkan satu li4ng lah4d.

Bila ditanya mengenai pengalamannya semasa bekerja sebagai penggali kubvr, MrBoyb mengatakan bahawa dia sudah biasa menghadapi pelbagai perkara yang tidak terjangka.

“Kalau nak ceritakan pengalaman tu ada juga la, kebanyakannya berkenaan kubvr sebelah.

“Biasa akan keluar bau jika ada saluran air atau akar dari kubvr sebelah, tapi saya dah lali dah,” katanya.

Tambahnya lagi, dia juga sudah menurunkan bermacam-macam jenazah ke liang lahad sama ada meningg4l dunia disebabkan kemalangan, sakit berjangkit atau yang positif COVID-19.

“Macam posting saya ni, saya dapat rasa seperti ada orang nak pergi (meningg4l dunia), saya jarang tengok cangkul tetapi semalam saya tenung je cangkul tu.

“Sempat jugak la malam tu saya berlawak dengan kawan, ada dengar-dengar orang nazak tak? Tapi dorang takde dengar pulak, rupanya arw4h duduk luar tapi kebumikan kat kampung,” katanya.

Naluri dia juga dapat merasakan seperti ada orang yang akan meningg4l dunia.

Mimbarraudhah: Setiap yang bernyawa pasti akan m4ti. Tidak kira kaya miskin, mempunyai kereta besar rumah besar semua pasti akan mati dengan keadaan bagaimana kita lahir x brbaju bgtu juga bila dijemput. Sama-sama ambil peringatan sebelum tiba masanya nnti.

Sumber: I Muslim Network

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.