Connect with us

PANDUAN

Bantuan RM350 Sebulan

Published

on

Bantuan RM350 Sebulan

Bantuan RM350 sebulan adalah merupakan inisiatif yang disedikan oleh pihak kerajaan yang dikenalikan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat. Untuk sedia maklum, bantuan Am Persekutuan pada tahun ini ditawarkan kepada rakyat Malaysia yang kurang berkemampuan dan memerlukan.

Bantuan RM350

BANTUAN RM350 SEBULAN

Untuk makluman, bantuan RM350 sebulan ini atau lebih dikenali sebagai bantuan am persekutuan. Tujuan utama perlaksanaan insentif ini adalah bagi membantu meringankan beban individu atau keluarga yang kurang berkemampuan.

Hal ini bagi membatu mereka yang terjejas untuk menjalani kehidupan yang makmur dan sejahtera dalam komuniti masyarakat sekeliling. Program ini diadakan bagi menyediakan sokongan kewangan kepada rakyat yang berkelayakan memerlukan.

Bantuan RM350

KADAR BANTUAN

Untuk pengetahuan umum, setiap pemohon yang layak akan menerima bayaran bantuan am persekutuan secara setiap bulan. Kadar yang dibayar adalah berbeza mengikut kelayakan kategori, minimum RM100 untuk individu dan maksimum sebanyak RM350 yang boleh didapatkan sebuah keluarga.

Dengan adanya bantuan khas ini membolehkan individu atau keluarga yang kurang berkemampuan dapat menerima sokongan kewangan yang mencukupi bagi memenuhi keperluan asas.

Baca lagi di : Niat hantar gaji pertama untuk ibu tersayang, gadis ini tidak sengaja ‘bank in’ ke dalam akaun individu tidak dikenali

SYARAT KELAYAKAN & CARA PERMOHONAN

Kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan bantuan am persekutuan ini, permohonan boleh dilakukan secara online. Syarat kelayakan dan cara permohonan telah disediakan, sila layari laman rasmi eBantuan JKM – DI SINI

MAKLUMAT LANJUT

Pada tahun ini pihak kerajaan telah menyediakan dan menawarkan pelbagai jenis inisiatif berbentuk bantuan kewangan kepada rakyat Malaysia. Kepada yang terlepas pandang, sila semak senarai bantuan yang ada dan berkelayakan untuk dimohon – SEMAK DISINI untuk rujukan penuh.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.