Connect with us

SEMASA

DiIanggar Kereta Buat Puslngn U, “AjaImu Ktika Dlm PerjaIanan Mncari Rzeki..,”

Published

on

DiIanggar Kereta Buat Puslngn U, “AjaImu Ktika Dlm PerjaIanan Mncari Rzeki..,”

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku.asaan Traflk Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira jam 9 pagi itu berlaku ketika mngsa, Mohammad Hasbullah Mohd. Sabri, 22, dalam perjalanan dari arah Tanjung Gemok ke Rompin.

Seorang pekerja pasaraya ma.ut selepas motosikal ditung.gangnya berIanggar dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sedang membuat puslngan U di Kilometer 139 Jalan Kuantan-Johor Bharu di sini hari ini.

“Semasa kejadian sebuah MPV dari arah Tanjung Gem0k ke Rompin dipercayai membuat pu.singan U dan ketika berada dalam keadaan meIintang berlaku peIanggaran dengan motosikal ditu.nggang mngsa dari arah Tanjung Gemok.

“Aklbat kejadian penu.nggang motosikal mninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta jenis Perodua Alza tldak mengaIami kecede.raan,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya mngsa yang mengaIami kecede.raan prah di kepaIa dibawa ke Hspital Rompin dan si.asatan dilakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, berdasarkan s.iasatan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dan semasa kejadian cu.aca baik serta permukaan adalah ker1ng.

“KemaIangan dipercayai berp.unca daripada kecu.aian pemandu MPV kerana membuat pu.singan U secara berbhaya sehingga berlakunya kemaIangan,” ujarnya.

disbbkan org Iain, kau jd mngsa. Orgnya sgt baik, adabnya indah, ramai orang menyayangimu dik. Tp ternyata Allah lebih menyayangimu, damailah di alam sana. Smoga syurga milikmu. Al fatihah.

Sumber: K.online

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.