Connect with us

SEMASA

Kanak-Kanak Prempuan 8 Tahun, M4ut Slepas Beberapa Jam TertinggaI Dalam Van

Published

on

Kanak-Kanak Prempuan 8 Tahun, M4ut Slepas Beberapa Jam TertinggaI Dalam Van

Seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun ditemukan mninggaI dunia setelah ditinggaIkan beberapa jam di dalam van di Taman Nusari Bayu 2, Bandar Sri Sendayan di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Seremban ACP Mohd Said Ibrahim berkata pihaknya menerima Iaporan poIis mengenai kemat.ian kanak-kanak aut.isme yang mempunyai masaIah pembelajaran itu pada jam 7.46 malam.

“Hasil s.iasatan mendapati mngsa sepatutnya dihantar ke Pus.at Jagaan Harian di Taman Nusari Aman oleh pemandu van berumur 34 tahun. Bagaimanapun, lelaki tersebut telah pulang ke rumah tnpa menyedari mngsa masih berada di dalam van berkenaan.

“Pemandu van itu dipercayai tldak menyedari mngsa berada di dalam van dari jam 2.30 petang hingga 5.30 petang di hadapan rumah lelaki berkenaan sebelum mngsa ditemukan tldak se.darkan diri,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pihak Hspital Tuanku Ja’afar, Seremban dan be.dah s.iasat akan dijalankan ke atas mngsa bagi mengenal pasti punca kema.tian.

Mohamad Said berkata tngkapan dibuat ke atas pemandu berkenaan dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Sdihnya! Stelah bbrpa jam, baru sdar ada budak kt dlm tu. Bermain2lah di taman syurga syg. Salam tkziah

Sumber: bernama

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.