Connect with us

PANDUAN

Elak Kucing Kencing & Buang Najis Di Kawasan Rumah, Cuma Guna 2 Bahan Pewangi Pakaian & Cuka

Published

on

Elak Kucing Kencing & Buang Najis Di Kawasan Rumah, Cuma Guna 2 Bahan Pewangi Pakaian & Cuka

Kadang-kadang bukan kucing belaan kita pun tapi entah kenapa suka sangat jadikan depan atau belakang rumah ‘port’ mereka membuang. Baunya memang busuk.

Biasa berlaku di rumah kita, ada tempat-tempat yang jadi kesukaan kucing untuk kencing atau pun membuang najis.

Bagi korang yang dah tak tahan dengan bau najis dan kencing boleh cuba kaedah yang dikongsi oleh Ella Ahmad ini. Guna bahan yang ada kat rumah saja. Senang sangat!

Dah cuci bersih tapi tetap juga kucing ni kencing dan buang najis di lokasi yang sama. Tension kan.

Elak Kucing Kencing & Buang Najis

Menurut Ella lepas gunakan petua ini, porch rumahnya dah bebas dari bau najis dan air kencing kucing.

Caranya:

1. Masukkan semua bahan dalam bekas spray dan goncang.

2. Sembur di tempat yang kucing suka kencing dan buang najis.

3. Sembur dua hari sekali, nak buat hari-hari pun boleh.

Bahan-bahan yang diperlukan

  • 7-10 titis cuka makan
  • 1/4 penutup pelembut kain
  • Air paip
  • Bekas spray

Semoga bermanfaat, Share kepada yang lain juga yaa tq…

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: Ella Ahmad, Vanilla Kismis

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!