Connect with us

MOTIVASI

Gambar ibu melindungi anaknya daripada hujan lebat dengan menggunakan meja lipat begitu menghangatkan hati

Published

on

Gambar ibu melindungi anaknya daripada hujan lebat dengan menggunakan meja lipat begitu menghangatkan hati

Sebuah laman Facebook 收风吹水 baru-baru ini berkongsi gambar menyentuh hati memaparkan seorang ibu membawa meja lipat semata-mata untuk melindungi anaknya daripada hujan.

Kasih sayang seorang ibu selalunya tidak bersyarat dan tidak pernah ada had kerana seorang ibu akan sanggup melakukan apa sahaja demi melindungi anaknya, dalam apa jua keadaan.

Kanak-kanak itu baru pulang dari sekolah dan turun dari kereta, apabila ibunya sudah menunggu betul-betul di luar kereta untuk memastikan anak kesayangan yang bertuah itu tidak terkena hujan.

Tetapi kebanyakan mereka menyerlahkan satu perkara yang sama – kasih sayang ibu itu sememangnya tiada batasan dan tidak pernah bersyarat.

Tidak jelas lokasi kejadian menghangatkan hati ini di mana dan bila ia berlaku. Tetapi konteks imej itu sendiri mendapat perhatian warganet, sementara ada yang memperkatakan bagaimana ibu ini begitu kreatif menggunakan meja lipat sebagai alternatif untuk payung,

Warganet yang tersentuh dengan adegan kasih sayang sejati itu mempunyai cara tersendiri untuk menggambarkan perasaan mereka.

“Melindungi anak daripada cuaca buruk. Begitulah mulianya kasih sayang seorang ibu.”

“Kasih sayang seorang ibu adalah yang terbaik.”

“Demi anak-anak, seorang ibu sanggup memikirkan apa sahaja, ini adalah betapa mulianya kasih seorang ibu.”

“Kasih sejati tidak peduli apa yang orang lain fikirkan.”

“Selagi ia dapat menyempurnakan tugas, proses itu tidak penting. Selagi kanak-kanak itu dilindungi, membawa meja lipat bukan masalah, tidak mengapa.”

“Adegan menyentuh hati yang menggambarkan kasih sayang seorang ibu. Tiada apa yang dapat menggambarkannya dengan sempurna.”

Begitulah kasih sayang seorang ibu, dan pengorbanan mereka tidak akan pernah berhenti walaupun anak-anak telah dewasa. Jadi hargailah kehadiran ibu bapa anda selagi mereka masih ada.

Sumber: erabaru.com.my

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.