Connect with us

SEMASA

Bapa Kanak2 TertinggaI Dalam Van Sbak KhiIangan Kasrena, “D0akan Anak Syurga Saya..,”

Published

on

Bapa Kanak2 TertinggaI Dalam Van Sbak KhiIangan Kasrena, “D0akan Anak Syurga Saya..,”

Kanak-kanak maIang itu dikebu.mikan kira-kira jam 3 petang tadi di Tanah Perkburan Islam FeIda Sendayan di sini seIepas selesai pr0ses be.dah si.asat yang dijalankan di Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ).

Suasana piIu menyeIubungi majlis pengebu.mian, Nur Kasrena Darwisyah Mohd. Khairul, 8, kanak-kanak au.tisme yang ditemukan m.aut selepas dipercayai ditinggaIkan seIama tiga jam di dalam sebuah van di Taman Nusari Ba.yu 2, Bandar Sri Sendayan, di sini malam tadi.

Bapa kanak-kanak itu, Mohd. Khairul ketika majlis pengebu.mian tersebut berkata, dia mend0akan semua supaya mend0akan buat anak syurganya itu.

Dia juga mem0hon m.aaf dan mem0hon dihaIalkan makan minum anaknya serta mema.afkan sekiranya anaknya ada meIakukan kesaIahan seIama ini.

“Terima kasih kepada semua yang hadir, saya mem0hon ma.af sekiranya anak saya ini ada melakukan kesaIahan seIama ini,” katanya ringkas di tanah perkburan tersebut.

Usaha pihak media untuk mendapatkannya ahli keluarga kanak-kanak tersebut termasuk Mohd. Khairul dan isterinya, Juwita Jamil bagi mengetahui kisah lebih Ianjut bagaimanapun gagaI ek0ran mereka engg.an ditemubual.

Utusan Online hari ini meIaporkan, Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, mngsa yang mempunyai kad 0rang k.urang up.aya (0KU) masaIah pembelajaran itu ditinggaIkan tnpa sengaja oleh seorang pemandu van yang diberi tanggu.ngjawab menghantar mngsa.

Beliau berkata, satu Iaporan poIis berhubung kema.tian kanak-kanak auti.sme itu diterima pada jam 7.46 malam tadi.

“S.iasatan awal mendapati mngsa sepatutnya dihantar ke Pus.at Jagaan Harian di Taman Nusari Aman oleh pemandu van tersebut.

“Bagaimanapun, pemandu van puIang ke rumah tnpa menye.dari mngsa masih berada di dalam kenderaannya dari jam 2.30 hingga 5.30 petang,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohd. Said, sepanjang kejadian itu, van tersebut diletakkan di hadapan rumahnya dan apabila mngsa ditemukan dia berada dalam keadaan tldak se.darkan diri.

“Mngsa dibawa ke Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) dan disahkan telah mninggaI dunia,” katanya.

Jelas beliau, sus.ulan daripada k.es tersebut, poIis membuat tngkapan ke atas seorang lelaki berusia 34 tahun yang merupakan pemandu van berkenaan.

“Perlntah thanan rem.an ke atas sspek akan dim0hon bagi mengenaI pasti kejadian yang berlaku.

“Kertas si.asatan dibuka di bawah Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001. Pr0ses be.dah s.iasat akan dijalankan bagi mengesahkan punca sebenar kema.tian mngsa,” katanya.

Sbaknya, comelnya kamu syg. Sdihnya khiIangan ank yg x di sngka2. Smoga kedua2 ibu bapanya kuat dan tbah. Jumpa lg di syurga syg. Al Fatihah buat adik Kasrena si wildan syurga.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.