Connect with us

MOTIVASI

Khairulaming Berjaya Jual 10,000 Unit Sambal Nyet Dalam Masa 3 Minit, “Maharaja Shopee”

Published

on

Khairulaming Berjaya Jual 10,000 Unit Sambal Nyet Dalam Masa 3 Minit, “Maharaja Shopee”

Dalam satu ciapan di Twitter, Khairulaming menyiarkan satu video pendek berdurasi lebih 2 minit yang memaparkan momen-momen sewaktu dia berjaya menjual Sambal Nyet keluarannya dalam masa hanya 3 minit.

Kalau awal tahun lalu, Khairulaming berjaya menjual 10,000 Sambal Nyet dalam masa hampir satu jam. Namun kini rekod itu berjaya dipecahkan pada bulan ini apabila dia berjaya menjual 10,000 Sambal Nyet dalam masa 3 minit.

Jualan 10,000 Sambal Nyet dalam masa 3 minit ini telah mengejutkan warganet. Sehingga ada sesetengah daripada mereka yang memanggilnya sebagai ‘sifu shoppee’. Walaupun ini hanyalah rekod peribadi, namun kisah inspirasi ini pasti akan menjadi motivasi buat orang ramai yang mahu berkecimpung dalam bidang perniagaan.

Untuk anda yang kurang mengenali Khairulaming, beliau adalah seorang selebriti media sosial yang terkenal dengan video masakan. Dia kemudiannya berkembang dan mula menjual Sambal Nyet hasil resepinya sendiri.

Namun dalam pada berita kejayaan ini, Sambal Nyet sebenarnya pernah menghadapi beberapa isu yang negatif. Antaranya adalah jenama sambalnya diciplak oleh seorang wanita yang cuba mengaut untuk dari populariti yang dialami oleh Khairulaming. Selain itu, peniaga di China turut menggunakan namanya untuk melariskan jualan sambal buatan mereka.

Layak digelar idola dan memang salah seorang manusia yang pandai menghargai pengikutnya!

Sumber : vocket

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Mimbarraudhah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.