Connect with us

SEMASA

First Time Dengar. Kucing Ini Naik Sampan Balik Kampung. Boleh M4buk Sungai Pulak.

Published

on

First Time Dengar. Kucing Ini Naik Sampan Balik Kampung. Boleh M4buk Sungai Pulak.

Kerana setiap tahun terus berulang, ada saja kisah unik di tengah kesibukan balik kampung ini. Seperti dilakukan oleh lelakiini. Tidak ingin berpisah dengan haiwan peliharaan ketika balik kampung, lelaki ini turut membawa kedua ekor kucingnya pulang ke kampung halaman di Sarawak.

Setiap hari lebaran tiba, banyak perantau yang pulang kampung untuk merayakan hari raya dengan keluarga.

Yang mencuri perhatian adalah sebuah beg lutsinar kucing yang ianya gendong di depan. Dalam beg itu sudah ada 2 ekor kucing yang nampak cemas.

Dalam video yang dikongsikan, kelihatan seorang lelaki duduk di atas motornya. Di bahagian depan motor ada beberapa barang yang dibawa.

Lelaki pecinta kucing itu 2 ekor kucingnya menaiki sampan untuk mudik ke kampung halaman. Namun dalam perjalanan itu, ada salah satu kucingnya m4buk sungai.

M4buk naik sampan

Dalam video, perahu yang sedang berjalan menyusuri sungai itu mengangkut beberapa biji motor serta orang ramai yang ingin pulang kekampung

Malangnya seekor daripada kucing itu tampaknya sudah lesu dan pening lalat sepanjang perjalanan mudik ke kampung menaiki perahu.

Menempuh total perjalanan sekitar enam hingga tujuh jam, pemilik kucing agak gelisah kerana ini merupakan pengalaman pertama membalik kucing tersebut ke kampung.

” Perjalanannya harus menyeberangi sungai lagi. alhamdulilah mereka kuat walaupun salah satunya m4buk sungai dan muntah-muntah,” tulisnya dalam caption.

Di kampung tuannya lagi tak senang duduk.

Bila 2 ekor kucing ini di beri kebebasan. Masalah lain pula menjelma. Boleh pula main dekat tunku api orang nak buat rendang. pendek umur nanti.

Netizen pun cemas melihat keadaan 2 ekor kucing tersebut. Namun terdapat juga yang memuji sang pemilik yang begitu sayang terhadap haiwan peliharaannya.

Sumber: imuslimnetwork.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.